6 «tervislikku» harjumust, mille tõttu su kaal hoopis tõuseb

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee ja teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pixabay

On aeg unustada vananenud nõuanded ning vaadata üle oma pealtnäha tervislikud eluviisid. Meeles tasub pidada, et kunagi pidasid inimesed ka näiteks tubakasuitsu tervislikuks.

Eat This, Not That toob välja hulga harjumusi, mida me peame ehk tänagi tervislikuks, kuid mis suure tõenäosusega hoopis puusadele kilosid istutavad.

  1. Sa asendasid suhkru kunstliku magustajaga. Sageli asendavad tootjad suhkru kahjulike rasvadega, et toit maitseks ikka isuäratavalt.
  2. Sa jood pudelivett. On aeg vahetada plastpudel klaasist või muust taaskasutatavast materjalist pudeli vastu. Plastis on BPA, mis mõjutab viljakust ja on seotud ka ülekaalulisusega. Seega: iga kord, kui sa võtad lonksu BPA-ga pudelist, võid sa endale sootuks karuteene teha.
  3. Sa teed iga päev trenni. Kui sa ei anna oma kehale piisavalt aega taastumiseks, võib see su edusammudele laastavalt mõjuda.
  4. Sa magad vähe, et minna trenni või magad liiga kaua. Dieeditajad, kes magavad vähem kui viis tundi, «võidavad» kõhurasvas 2,5 korda. Ka need, kes magavad kauem kui kaheksa tundi, koguvad rohkem kõhurasva. Seega on kaalukontrolliks parim unevahemik 6-7 tundi.
  5. Sa jätad söögikordi vahele. Söögikordade vahelejätmine aeglustab ainevahetust ja suurendab näljatunnet, mis omakorda tähendab, et järgmisel toidukorral lähed sa suurema tõenäosusega üle piiri.
  6. Sa loobud gluteenist. Tsöliaakiat põdevate inimeste jaoks on gluteenist loobumine eluliselt tähtis, kuid kui sa arvad, et gluteenist loobumine aitab kaalu alandada, tasub olla tähelepanelik. Enamik saiu, mis kannavad gluteenivaba silti, on tehtud rafineeritud jahust (populaarseim valge riisi jahu), milles on aga topeltkogus süsivesikuid.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles