5 lihtsat moodust olla tööl enesekindlam

Liisbet Saue
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Martina Kovacova / PantherMedia / Scanpix

Enesekindlus tööl võib olla väga kõikuv. Ühel päeval tunned, et saad kõigega hakkama ja järgmisel võib tunduda, et suudad vaevu pabereid organiseerida. 

Siin on 5 moodust, kuidas end töö juures enesekindlamalt tunda. 
 

1. Teadvusta, mil oled enese suhtes liiga kriitiline. 

Meil kõigil on hetki, mil asjad ei lähe päris plaanipäraselt ja kõrvus sosistab vaikne hääl kinnitades, et «sa ei saa sellega hakkama». Kirjanik Seth Godin õpetab hea nipi, kuidas selliste olukordadega toime tulla. Ta soovitab, et kui alustad lauset sõnadega «ma ei saa», siis lisa sinna lõppu sõna «veel». Niimoodi kaob lause negatiivne aspekt. 
 

2. Konstruktiivne kriitika viib meid edasi.

Kuigi me teame, et konstruktiivne kriitika teeb meile suures plaanis head, on seda siiski raske kuulda. Selle asemel, et kriitikat kuulates mõelda, kuidas ülemus ei ole sinuga üldse rahul ja su tööd ning ilmselt ka sind ennast vihkab, proovi mõelda teisti. Ürita aru saada, et kriitika on ülemuse viis panustada sellesse, et sind veelgi paremaks töötajaks muuta. 
 

3. Tähista oma õnnestumisi.

Kui su tavaline tööpäev näeb välja nii, et lahendad ülesandeid järjest üksteise järel, siis on see tore. Aga oled sa võtnud hetki, et tähistada oluliste ülesannetega valmis saamist? Vahel on oluline võtta kasvõi paar minutit, et läbi mõelda ja üle vaadata, mis on juba tehtud.
 

4. Tee midagi, milles oled hea.

Nendel hetkedel, mil tunned ennast kehvasti, proovi tegeleda nende ülesannetega, milles oled tõeliselt hea. Kuigi sa ei taha, et kogu su karjäär nii lihtsalt kulgeks, et võid ülesandeid silmad kinni lahendada, siis on vahel hea selliste asjade juurde tagasi tulla, et ennast paremini tunda. 
 

5. Räägi oma muredest.

Kuigi sa ei taha ilmselt oma halva tujuga teistele koormaks olla, aitab vahel probleemi arutamine kolleegidega muremõtted kiiremini minema pühkida ja perspektiivi uuesti paika panna, kirjutab The Everygirl. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles