4 asja, mida teha, kui su partner on seksisõltlane

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee ja teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Piotr Stryjewski / PantherMedia / Piotr Stryjewski/Scanpix

Inimesed on erinevad, seda on ka nende isu seksi järele. Mõne inimese libiido on kõrge, teisel madal, enamikel jääb see aga kuskile sinna kahe äärmuse vahepeale. Mida aga teha, kui su partneril on nii suur seksiisu, et seda võiks suisa sõltuvuseks pidada?

Dr Michael Olamoyeguni sõnul on ülikõrge libiido ravitav ja kui seksiisu on nii suur, et hakkab segama elu või lähisuhteid, tasub probleemiga tegeleda. Mida saad sa ära teha, kui su partneri libiido on sinu omast nii palju kõrgem?

  1. Räägi oma kallimaga. Seksisõltlasega koos olla pole kerge, eriti kui sulle tundub, et pead end seksiks sundima. Seetõttu on väga oluline, et sa oma partneriga räägiksid ja selgitaksid, kuidas tema kõrge libiido sind mõjutab. Kui te asja rahulikult arutada ei saa, võib partner tunda, et on sulle koormaks ning lõppeks edaspidi oma soovidega sootuks teiste inimeste poole pöörduda.
  2. Leidke kuldne kesktee. Ka kõrge libiidoga partner peaks aru saama, et seks pole põhiõigus ja suhe peab olema võimalikult võrdne. Katsuge teineteisele poolele teele vastu tulla – te mõlemad saate tõenäoliselt teha muudatusi.
  3. Rääkige nõustaja või arstiga. Seksuaaltervise eksperdid aitavad sellisel juhul kindlasti. Nõustaja juures on ehk sel teemal kõige parem arutada, kui on kartus, et te kahekesi rahulikult räägitud ei saa.
  4. Kaaluge graafikut. Dr Olamoyegun soovitab väljaandes Punch, et mõnikord aitab erinevate seksuaalisude puhul graafiku kasutuselevõtt. Kui te panete ajad seksiks kirja – ideaalis koos ja märkega, et graafik on paindlik – siis võtab see mõlemalt poolelt teadmatuse surve ära.
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles