94-aastane arst soovitab: toit, mis haigused eemal hoiab

Angela Blumkvist
, Sõbranna.ee tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ronalds Stikans / PantherMedia / Ronalds Stikans

Kui teised on 94. eluaastaks ammu pensionile suundunud, jätkab Murray Grossan arstina praktiseerimist. Murray usub, et igapäevane toitumisharjumus on andnud talle tugeva tervise ka kõrges eas.

Murray Grossan on Los Angelese kõrva-nina-kurguarst. Iga päev puutub ta kokku inimestega, kes tema läheduses aevastavad, nuusavad, köhivad, kuid Murray on suutnud mingil moel olla terve viimased 10 aastat.

Grossan ise usub, et tugev tervis on osaliselt töö teene: «Mitmed arstid omandavad tugeva vastupanu haigustekitajatele, kuna viibivad pidevalt bakterite keskkonnas.» Küll aga on tal igapäevane harjumus, mis tema arvates immuunsüsteemi tugevdamisele kaasa on aidanud. Selleks on jogurti söömine.

«Jogurti elusbakterid suhtlevad soolestikus mikroobidega,» selgitab doktor Steve Bowers, «need sada triljonit mikroobi toodavad vitamiine nagu B6, B12 ja K2. Lisaks aitavad nad võidelda halbade bakteritega nagu coli-bakter ja salmonella.»

Oluline on jogurti valikul hoiduda suhkrupommidest, mis teevad rohkem kahju kui kasu. Woman's Day soovitab otsida pakendilt kinnitust, et tegu on eluskultuuridega jogurtiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles