Käimas on suur toidupärandi kogumisvõistlus «Minu pere sünnipäevalaud eile ja täna»

Kairi Oja
, Toiduportaali Maitsemeel toimetaja, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabariigi aastapäevaks valminud soolane tort Võrumaa hobikokk Anita Ilvese kodus. Veebruar 2018.
Vabariigi aastapäevaks valminud soolane tort Võrumaa hobikokk Anita Ilvese kodus. Veebruar 2018. Foto: Anita Ilves

Eesti Rahva Muuseum ja Maaeluministeerium ootavad inimesi osa võtma suurest toidupärandi kogumisvõistlusest «Minu pere sünnipäevalaud eile ja täna». Oodatud on kõigi Eestimaa perede kodused ülesvõtted neile olulistest hetkedest!

Eesti Rahva Muuseum ja Maaeluministeerium ootavad inimesi osa võtma suurest toidupärandi kogumisvõistlusest «Minu pere sünnipäevalaud eile ja täna».

Lisainformatsiooni kogumisvõistluse kohta leiab lehelt www.eestitoit.ee.

«Kartul jahukastmega, mille kõrvale süüakse liha või kala, on pikka aega olnud eestlaste kõige tavapärasem roog. Ka minu igapäevasel toidulaual on kartul lahutamatu külaline,» avaldas maaeluminister Tarmo Tamm.

Sünnipäevade ajal kaunistab Tamme pere peolauda aga erilise retsepti järgi valmistatud ahjukartul ning eestimaine liha.

«Ilma nendeta ei möödu ükski pidu. Loodan, et Eesti inimesed on agarad oma peolaua lugusid jagama ningtoidupärimuse konkursil osalema – nii saame ühiselt Eestile 100. sünnipäevaks väärtusliku kingituse teha,» sõnas maaeluminister Tarmo Tamm.

Tamme sõnul on Eestis kvaliteetse ja maitsva toidu tootmiseks kõik eeldused olemas: puhas õhk, metsaandide ja ulukite poolest rikas mets, kalarikkad veekogud, viljakad põllud ja liigirikkad rohumaad.

«Meil on tublid põllumehed ja uuendusmeelsed toidutööstused, kõrgel tasemel kokad ning teadlikud ja nõudlikud tarbijad. Väärtustagem seda!» kutsus Tamm üles kõiki toidupärandi kogumisvõistlusel osalema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles