Pudruhuligaan Karlovast läheb pudruvalmistamise MMile (1)

Britt Rosen
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laura Valli püüab karlova Kohvis äratada inimestes helgeid pudruemotsioone ja innustab kirjumat pudrupaletti maitsma.
Laura Valli püüab karlova Kohvis äratada inimestes helgeid pudruemotsioone ja innustab kirjumat pudrupaletti maitsma. Foto: Sille Annuk

Pöidlad pihku: täna astub Tartu ökokohvi röstikoja ja pudrubaari Karlova Kohv barista ning pudrumeister Laura Valli üles Šotimaal pudruvalmistamise maailmameistrivõistlustel. «Pudrupõhi on kui tühi lõuend, mida igaüks saab oma maitse järgi kujundada,” leiab Cambridge`i ülikooli antropoloogiaharidusega pudruhoolik.

Ühtekokku koguneb sel nädalalõpul Šotimaale Carrbridge’i külakesse maailmameistrivõistlustele 30 pudrukeetjat üle ilma – neid on USAst, Austraaliast, Saksamaalt, Soomest, Prantsusmaalt, Suurbritanniast, Venemaalt. Kirju seltskonna seas on arhitekte, pagareid ja kohvikuomanikke, võistleb isegi optometrist, kes uurib kaerahelbepudru söömise mõju silmanägemisele. Eestit ning Karlova Kohvi esindab tartlanna Laura Valli, kes avastas pudru MMi nagu paljud teisedki head asjad elus puhta juhusena, seekord internetis uidates. Kuigi ka Eestis on paaril korral valitud parimat pudrumeistrit, siis arvas Laura, et „kui juba, siis juba”.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles