Vaata pilte: lastemood üllatab ruutude ja nunnude aksessuaaridega

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lastemood muutub iga hooajaga põnevamaks ning väikesed trenditeadlikud tüdrukud ja poisid võivad teha üha pöörasemaid moevalikuid. Moekuulutaja stilist Karis Kuusk ning lastemoeblogi Sand In Your Shorts eestvedaja Kirsi Altjõe annavad nõu, millistele lastemoe suundadele tasub tähelepanu pöörata.

Kuuse sõnul on värvid hooajale omaselt tumedad. «Sel sügis-talvisel hooajal domineerivad punane, hall ja roheline,» tutvustab stilist. «Ehk siis mõnusad ja soojad sügislehtede värvid.» Ja kuigi olulisel kohal on vihmastele ilmadele kohaselt soojad, mugavad ja veekindlad rõivakombinatsioonid, on moelavadel näha palju uudseid lõikeid ja disaine. Sama kinnitab ka Altjõe. «Üheks suunaks on linlik minimalism, kus oma koha on leidnud külmad metalsed toonid, eksperimentaalsed vormid ning põnevad kangad,» lisab stilist.

Mustritest on ka lastemoodi jõudnud erinevad ruudud. Need esinevad just retrohõngulistes komplektides, mis on kantud 60ndate särisevast meeleolust koos laiade pükste ning hõrkude mustrikombodega. «Inspiratsiooniks võib vaadata näiteks Austin Powersi filme,» muigab Altjõe. Materjalidest on aktuaalsed kašmiir, tviid ja samet.

Moeteadlikud lapsed teavad, et rõivad ei pea alati nunnude piltide ja erksate värvidega olema. «Üheks moodsaks suunaks on täiskasvanute trendidest üle tulnud minimalistlikud ning ülemõõdulised rõivad hallide, beežide, mustade ja valgetena,» tutvustab stilist. «Sellised komplektid sobivad muidugi vaid neile, kes end sellistes rõivastes mugavalt ja enesekindlalt tunnevad.»

Pidulikumad hetked ootavad aga sädelevaid ning litritega kaetud rõivaid. «Üheks trendisuunaks võib nimetada šikki look’i, milles leidub nii vanakooli glamuuri kui ka modernset šarmi,» sõnab Altjõe. «Nunnud baretid, karvased muhvid, armsad põlvikud ja elegantsed lipsukesed on need detailid, mis moodsa neiu välimusele viimase lihvi annavad.»

13. oktoobril Tartu Kaubamaja keskuses toimuval Moekuulutaja üritusel saab lastemoeetendust uudistada kell 15.00. Lisainfo tartukaubamaja.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles