4 soovitust, kuidas halvast hingeõhust lõplikult lahti saada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Antonio Guillen Fernández / PantherMedia / Scanpix

Erinevad uuringud on aeg-ajalt ikka näidanud, et halb hingeõhk on üks peamiseid põhjuseid, miks kedagi peetakse ebaatraktiivseks või miks temaga ei soovita suhelda. Pahatihti ei saa inimene ise arugi, et tema suust tuleb lõhna, mille tõttu teised peavad sammukese tagasi astuma.

Hambaarst Elisa Mello jagab Pure Wow vahendusel häid soovitusi, kuidas halvast hingeõhust jäädavalt lahti saada.

Suuhügieen ja harjumused

Igaüks teab, et hambaid tuleks pesta vähemalt kaks korda päevas ja korraga kaks minutit järjest. Minimaalselt peaks hambaid kindlasti pesema enne magamaminekut, sest siis tekib sülge suhu vähem. Suukuivuse tõttu hakkavad aga bakterid keelel, igemetel ja põskedel kergemini kogunema ja paha haisu tekitama.

Kontrolli vahendeid

Väldi suuhooldusvahendeid, mis su suud veelgi rohkem kuivataks. Sellised on näiteks suuloputusvedelikud, mis sisaldavad alkoholi, ja hambapastad, milles on naatriumlaurüülsulfaati. Mõlemad ained võivad kuivatada limaskesta.

Hambahari

Millal sa viimati uue hambaharja ostsid? Hari tuleks välja vahetada umbes iga kahe kuni kolme kuu tagant. Paljud ei tea aga seda, et uus hambahari tuleks võtta kasutusele ka pärast mõne haiguse põdemist (grippi või külmetust).

Hambaarst

Kui sul on pidevalt halb hingeõhk, siis mine kindlasti hambaarsti juurde, et välja selgitada, mis seda põhjustab. Haisu põhjustajaks võivad hambaprobleemide kõrval olla ka hingamisteede põletikud (eriti mandlid), krooniline põskkoopapõletik, diabeet või neeruprobleemid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles