Uuring: naissuperkangelased muudavad tüdrukud võitmatuks

Liisbet Saue
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Wonder Woman 2017
Wonder Woman 2017 Foto: CAP/MFS / Image supplied by Capital Pictures / Scanpix

Hiljutisest uuringust selgus, et vajame ekraanidele rohkem naissoost superkangelasi, sest nad motiveerivad väikeseid tüdrukuid oma unistusi ellu viima. 

Women’s Media Center ja BBC America viisid läbi uuringu, et teada saada, millist mõju avaldavad tüdrukutele naissoost superkangelased ja fantastika tegelased.

Uuringust selgus, et naissuperkangelastel on võim panna tüdrukud tundma ennast tugevate, vaprate, enesekindlate, inspireeritute ja motiveeritutena. Lisaks aitavad ekraanil olevad naiskangelased tekitada tüdrukutes tunde, et nad suudavad saavutada kõik, mis neil mõttes on.

Tuli välja ka huvitav tõsiasi, et naissuperkangelased mõjuvad tüdrukutele inspireerivamalt kui meessoost superkangelased poistele. 58 protsenti tüdrukutest kinnitas, et naiskangelased on neile eeskujuks, seevastu poistest väitis seda meessoost superkangelaste kohta 45 protsenti, kirjutab Vice.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles