Reeglid, mida kuningliku pulma külastajad järgima peavad

Angela Blumkvist
, Sõbranna.ee tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Jonathan Brady / PA Wire/PA Images

Printsess Eugenie abiellub reedel Jack Brooksbankiga. Kohal on ka kuninganna ning mitmed kuninglikud kõrgused. Seetõttu on külalistele ette nähtud nimekiri reeglitest, mida nad pulmas rikkuda ei tohi.

1. Sa pead pähe õppima enda koha lauas

Tõenäoliselt einestavad pruutpaari lähedased nendega pulma hommikusöögil ümara laua ääres. Etiketieksperdi William Hansoni sõnul võib tekkida suur segadus lauale pandud nõudega.

2. Mehed ei tohi kordagi pintsakut ära võtta

Pulmpeo ajal võib minna ruumis küllaltki palavaks. Sellele vaatamata ei tohi mehed kordagi enda pintsakut eemaldada. Keelatud on ka pintsaku varrukate üles kerimine. William selgitab, et kogu riietus peab püsima seljas kuni koju jõudmiseni.

3. Naised peavad kandma peakaunistust terve õhtusöögi vältel

Kuninglikud naised armastavad oma peakatteid. Nad on kohustatud hoidma peakatteid peas kuni õhtusöögi lõpuni. Seejärel need vähesed õnnelikud, kes omavad tiaarat, saavad peakatte vahetada uhkema kaunistuse vastu. Kell kuus võivad naised oma peakatted ära võtta.

4. Sa ei tohi minna tualetti, kui kuninganna istub

Kui oled piisavalt tähtis, et sind pannakse istuma samasse lauda kuningannaga, ei tohi sa sealt lahkuda seni, kuniks kuninganna pole lahkunud. Kuninaganna, kes ilmub üritustele viimasena, on kõige olulisem külaline ning sa ei tohi lauast tõusta mistahes põhjusel enne kui kuninganna seda ei tee.

Allikas: TheSun

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles