Haiglast vastsündinud lapsi varastanud arst jäi kohtulikult karistamata

Angela Blumkvist
, Sõbranna.ee tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inés Madrigal
Inés Madrigal Foto: SERGIO PEREZ / REUTERS

Kohus leidis, et endist arsti ei saa laste varastamise eest karistada, kuna kuritegudest on möödunud liiga palju aega.

Madridi kohus leidis, et endine günekoloog Eduardo Vela (85) sooritas kuriteod, kuid ei saa kohtulikult karistatud, kuna liiga palju aega on möödunud sooritatud tegudest.

Vela oli esimene inimene, kes läks kohtu alla illegaalsete adopteerimiste tõttu diktaator Francisco Franco valitsusaja ajal ja pärast selle lõppu. Kahtlustatakse ka tema osalust tuhandete teiste sarnaste juhtumite puhul. Franco valitsuse ajal varastati vastsündinud lapsi nende vanematelt ning anti teistele, keda peeti rohkem vääriliseks, kirjutab BBC.

Juhtumi Vela vastu avas Inés Madrigal, kes lapsena võeti oma vanematelt ning anti teistele kasvatada. Tema ema Inés Pérez ütles Madrigale enne surma, et ta anti neile «kingitusena», kuna nad ei saanud mehega lapsi. DNA testid on näidanud, et Inés Madrigal pole tõesti oma väidetavate vanemate bioloogiline laps.

Kuna Madrigal ei viinud juhtumit kohtusse 1987. aastal, mil temast sai täiskasvanu, aegus kõnealune juhtum. Vela ise kohtusse ei ilmunud, kuid Madrigal kavatseb oma juristiga otsuse edasi kaevata, et mehe teod karistuseta ei jääks.

Süüdistajad soovivad Velale 11-aastast vanglakaristust. Kohus tunnistas Vela süüdi kolmes kuriteos: röövimine, pettus raseduse ajal ning dokumentide võltsimine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles