Maitsemeel soovitab: kapsavorm tatra ja kanahakklihaga

Kairi Oja
, Toiduportaali Maitsemeel toimetaja, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Britt Paju

Kanahakklihaga annab luua üsna omanäolisi roogi, ent vaevalt, et leidub teab-mis palju neid, kes oleks seda tatraga ja lisaks veel kapsaga kokku pannud. Aga eks ükskord ole ikka esimene kord, seega proovigem järele!

(Retsept neljale kuni kuuele, autor Britt Paju)

Vaja läheb:

1 dl (toor-) tatart (või 2 dl keedetud tatart)

300 g Talleggi Fitness kanafilee hakkliha

500 g kapsast

4 dl vett, köögivilja- või kanapuljongit

1 küüslauguküüs

10 cm jupp porrut

1 tl kuivatatud tüümiani

soola, pipart

oliiviõli

Tee nõnda:

Keeda tatar 2 dl veega u 15 minuti jooksul pehmeks. Lõika kapsas peenteks, suupärasteks ribadeks ja haki porru ning küüslauk. Kuumuta porrut ja küüslauku kergelt malmpoti või suurema panni põhjas õlis, lisa tüümian ja kapsas ning vesi või puljong.

Hauta kapsasegu kaanega kaetult u 20 minutit, kuni kapsas on pehmenenud. Kuumuta kerge õlisortsuga pannil hakkliha paari minuti jooksul läbi. Vala koos kapsasegu ja tatraga laiemasse ahjuvormi, maitsesta vajadusel ning sega läbi.

Kuumuta 200 kraadi juures umbes paarkümmend minutit, kuni vorm on pealt jumekam. Võid aga ka lisada nii tatra kui hakkliha kapsaga koos haudepotti ja kaanega kaetult lihtsalt veel ca kümmekond minutit koos hautada, et maitsed seguneksid.

Serveerimisel võid soovi korral toidule lisada ka pisut hapukoort või maitsetamata jogurtit.

Edukat katsetamist!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles