Kas mangokoort tohib süüa?

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mango.
Mango. Foto: Leo Wolfert / PantherMedia / Scanpix

Paljud puuviljad (õun, pirn ja isegi kiivi) soovitatakse koos koorega ära süüa, sest selles on rohkelt kasulikke vitamiine ning mineraalaineid. Sama põhimõte ei kehti aga mango kohta.

Mangokoores on õlist vaiku urušiooli, mida leidub ka näiteks ronivas mürgipuus. See võib põhjustada väga tugevat allergilist reaktsiooni, kirjutab Women’s Health.

Seda pole muidugi vaja karta, et kui mango kätte võta, tekiks kohe valus lööve, kuid kindlasti tasub ettevaatlikum olla neil, kes teavad, et neil on mürgipuu vastu allergia. Vähesed on aga läinud nii kaugele, et on päriselt mürgipuud katsunud.

Nii mõnigi inimene võib seetõttu tunda, et suu hakkab sügelema või läheb valikuks, kui mangokoor koos viljalihaga suhu satub. See on märk allergiast, mida tuleb tõsiselt võtta, sest see võib tundlikkuse suurenedes ajaga süveneda.

Kuigi mangokoor ei ole söödav, ei ole see põhjus, miks mangot vältida. Viljas on palju kiudaineid ja antioksüdante tänu millele on see väga kasulik naha ja silmade tervisele. Pealegi maitseb see suurepäraselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles