Toidublogija nipid: kuidas külmkapp tühjaks teha ja sellest üks maitsev supp saada

Kadri Raig
, toidublogija
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kadri Raig

Koristasin eile oma külmkappi ja kuigi ma tavaliselt toitu pikaks ajaks ette ei varu, siis ikka juhtub, et sealt leiab päris palju põnevat kraami, kirjutab toidublogija Kadri Raig.

Igal juhul leidsin sealt ka natuke väsinud jupi kapsast, pooliku porru, viimased kukeseened ning keedetud rohelised oad. Kuna toidu äraviskamine mulle endiselt üldse-üldse ei istu, siis valmis sellest kraamist koos kahe erineva toorjuustu põhjaga püreesupp.

Ärge palun spetsiaalselt poodi minge nüüd endale 100 g kapsast ja poolt porrut ostma, vaid tehke lihtsalt oma külmkapi uks lahti ja vaadake üle, kas äkki saab ilma poodi minemata korra või paar sellest süüa teha, mis juba olemas on. Püreesupi saab põhimõtteliselt ükskõik millest valmis teha, samamoodi sobivad paljud asjad erinevatesse hautistesse ning isegi pitsa peale. Võidavad nii keskkond, kui sinu enda rahakott. Supiretsept tuleb siit ja näpuga järge ajama ei pea – aja parem näpuga külmkapis olevatel kuupäevadel järge ja kasuta need asjad enne ära, mille kuupäev kukkuma hakkab!

Vaja läheb:

Hunnik külmkappi seisma jäänud juurikaid. Minul täna:

  • 0,5 porrut (ca 130 g)
  • 1 brokoli (ca 400 g)
  • Tükk kapsast (ca 100 g)
  • 100 g toorjuustu
  • Rohelisi keedetud ube
  • Paar peotäit kukeseeni
  • 1 vars rohelist sibulat
  • 0,5 sidruni mahl
  • Soola-pipart
  • Praadimiseks õli

Juhtnöörid:

Puhasta ja haki porru ning viska see vähese õli ja soolaga poti põhja madalale kuumusele pehmenema.

Samal ajal pane veekeetjas keema vesi.

Tükelda brokoli õisikuteks ning vars haki peenemaks. Ribasta kapsas.

Viska mõlemad porru juurde potti seltsiks, tõsta kuumus keskmiseks ning kalla neile peale umbes pool liitrit keevat vett.

Kata pott kaanega ning lase viljadel pehmeneda.

Samal ajal prae oad ning seened pannil.

Kui kapsad potis pehmed, siis lisa potti toorjuust ning surista kõik ettevaatlikult saumikseriga ühtlaseks.

Maitsesta tugevalt sidrunimahla, pipra ning soolaga.

Serveerimisel lisa kausi peale oad, kukeseened ning hakitud roheline sibul.

Head isu!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles