Moodne etikett: kuidas öelda juuksurile, et ta keeras käki kokku?

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee ja teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Krzysztof Zabłocki / PantherMedia / Krzysztof Zabłocki/Scanpix

Jätkame sarjaga «Moodne etikett», kus vaatleme Metro abiga, millised on õiged vastused ja reaktsioonid tänapäeva inimest vaevavatele küsimustele.

Oleme juba vaadanud, mida teha, kui päevade ajal kogemata sõbra diivani ära määrid ning kuidas käituda, kui laigid kogemata silmarõõmu pilti aastast 2014. Täna pöördume ilumaailma.

Me oleme kõik selles olukorras olnud – sa lähed juuksurisalongi, sulle antakse kohv ja ajakiri ning kui sa pilgu tõstad, vaatab peeglist vastu keegi võõras. Ja sel võõral on hirmus soeng!

Eestlased on ilmselt nagu britid – enamik meist neelab pisarad alla, noogutavad ning kinnitavad, et kõik on hästi. Maksad vaikides arve ning loodad, et pärast pesu paistab asi kodus parem, kuid siis selgub, et tulemus on veel hullem...

Tegelikult me ilmselt teame, et selles olukorras ei tohiks suud kinni hoida. Kui juuksur on asja pekki keeranud, pead sa talle seda ütlema. Miks? Sest on tõenäoline, et ta saab asja parandada. Ja kui nad ei saa asja parandada, ei küsi nad sinult tõenäoliselt täissummat (kui üldse), et sa saaksid minna kellegi teise juurde, kes asja korda teeks.

Tuleb meeles pidada, et juuksurid ei võta asja isiklikult, kui sa viisakalt selgitad, mis on nende tehtu juures see, mis sulle ei sobi. Iga normaalne juuksur tahab pigem kohe su soenguviga parandada, selmet teada, et pärast «Ma armastan seda lõikust» ütlemist nutsid sa terve tee koju.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles