Kõik moevärvid, mida peab teadma

Kristina Herodes
, Arteri ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TFW parimad hetked: Kirill Safonov, Iris Janvier, Mammu Couture
TFW parimad hetked: Kirill Safonov, Iris Janvier, Mammu Couture Foto: Erlend Štaub

Tallinn Fashion Week tõi äsja lavale Eesti parimate moeloojate kollektsioonid. Neli päeva kestnud moemaraton tegi ka selgeks, mis praeguses moepildis tooni annab. See on värv! Aga milline täpselt? Arter valis välja kõige kuumemad toonid, milles sel sügisel särada.

ŠOKIROOSA 

Kõik jõulised ja selged toonid on sel sügisel hinnas, kuid šokiroosa on neist karakteri poolest tugevaim. Moeajaloos on seda tooni alati peetud intrigeerivaks, enamikku põhjamaa naisi see värv kaunistab. Usu, sünge sügis saab hoopis uue mineku ja mitu korda kangema energialaengu, kui sellesse marssida Tallinn Dollsi või Piret Kuresaare fuksiamantlis!

Tallinn Dolls, Piret Kuresaar, Iris Janvier
Tallinn Dolls, Piret Kuresaar, Iris Janvier Foto: Erlend Štaub
Katrin Aasmaa, Kristel Kuslapuu, Alexanderling
Katrin Aasmaa, Kristel Kuslapuu, Alexanderling Foto: Erlend Štaub

PUDELIROHELINE

Sügav, rikkalik ja luksuslik roheline on üks põnevamaid värve moepaletil. Varasema petrooli ja mürkrohelise asemel on nüüd areenil silmapaitavad metsa-, sambla- ja pudelikarva rohelised. Roheline elab igas materjalis. Pilkupüüdvaim paraad trendirohelist jõudis moelavale Iris Janvieri kollektsioonis – nahast villakangaste ja sillerdusteni. Võrratult rohetavad ka Monton, Kirill Safonov ja IVL.

Kirill Safonov, Iris Janvier, Hanna Haring/Monton
Kirill Safonov, Iris Janvier, Hanna Haring/Monton Foto: Erlend Štaub
Riina Põldroos, Inga Vatsk-Laasner/IVL, Diana Arno
Riina Põldroos, Inga Vatsk-Laasner/IVL, Diana Arno Foto: Erlend Štaub

KULLASÄRA

Kindlaim retsept olla peo säravaim kaunitar – kanna kulda! Moetuuled ei luba alati selle vaieldamatult efektse ja kõikevõitva sära seljas sõita. Kuld on moes igas võimalikus varjundis – kollase, valge, roosa ja pronksjana. Embassy of Fashioni moelooja Aldo Järvsoo tõi Tallinn Fashion Weekil lavale kõige lummavama kullavihma defilee – igas varjundis jumalannasid. Piilu ka Katrin Aasmaa, Diana Arno ja Brand No.8 kollektsiooni.

Aldo Järvsoo, Katrin Aasmaa, Diana Arno
Aldo Järvsoo, Katrin Aasmaa, Diana Arno Foto: Erlend Štaub
Brand No.8, Aldo Järvsoo, Aldo Järvsoo
Brand No.8, Aldo Järvsoo, Aldo Järvsoo Foto: Erlend Štaub

APELSINIST VEININI

Punane särab moetroonil kogu spektri ulatuses – elurõõmsate fashionista’de õnnistuks tõi Gita lavale igas võimalikus variatsioonis oranži, rafineeritud maitse omanikele on mõni sügav sensuaalne veinitoon. Puhas punane on täies ilus kohal ning elustub igas tervikus. Jälgi materjalimänge selles kütkestavas gammas – siidihelke, sametit, tantsisklevaid narmaid.

Iris Janvier, Gita, Gita
Iris Janvier, Gita, Gita Foto: Erlend Štaub
Tallinn Dolls, Riina Põldroos, Brand No.8
Tallinn Dolls, Riina Põldroos, Brand No.8 Foto: Erlend Štaub

PEHME PASTELL

Talvepimeduse vastu aitab hele garderoob. Peaasi – käed eemale mustast! Ettevaatlikele hall, uljaspeadele puhas valge. Kõige veetlevam on tundlik ja puudrine pastellide paraad, mis võimendab naiselikkust ning elustub pehmetes kihtides. Kui unistad helgest ilust, leiad parimad palad Mammu Couture moemajast, Ketlin Bachmanni, Alexanderlingi või Woolishi kollektsioonidest.

Ketlin Bachmann, Mammu Couture, Diana Arno
Ketlin Bachmann, Mammu Couture, Diana Arno Foto: Erlend Štaub
Alexanderling, Kirivoo, Al Meta
Alexanderling, Kirivoo, Al Meta Foto: Erlend Štaub

ÖÖTAEVA TÄHED

Must peab sel sügisel erksamatele sõpradele ruumi tegema. Aga niipea kui must lööb särama ja sillerdama nagu talve tähine öö, on ta taas kuum. Samuti sügav gamma, mis sirutab sõrmed siniste või sügavlillade müstilisele paletile. Talvise öötaeva valitseja on Riina Põldroos, võrratuid helke ja fantaasiat tiivustavat ilu leiab ka näiteks Kirill Safonovi ja Mammu Couture valikust.

Riina Põldroos, Riina Põldroos, Mammu Couture
Riina Põldroos, Riina Põldroos, Mammu Couture Foto: Erlend Štaub
Ketlin Bachmann, Kriss Eglite/New Vintage by Kriss/ Kirill Safonov
Ketlin Bachmann, Kriss Eglite/New Vintage by Kriss/ Kirill Safonov Foto: Erlend Štaub
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles