ENSV stsenarist ning autor Gert Kiiler: teen kodus süüa nii vähe kui võimalik

Kairi Oja
, Toiduportaali Maitsemeel toimetaja, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Gert Kiiler erakogu

Viljandi maakonnalehe Sakala kauaaegne toimetaja, mitme telesarja, teiste seas «ENSV» looja ja stsenarist Gert Kiiler (44) ütleb, et teeb kodus süüa üksnes siis, kui sellest kusagile pääsu pole. 

Stsenarist ja autor, omal ajal tervelt neliteist aastat Viljandi maakonnalehes Sakala toimetajana töötanud Gert Kiiler (44) on kätt proovinud nii ajakirjaniku kui ka stsenaristina ning teda tuntakse ennekõike kui ETV mitme saatesarja, teiste seas «ENSV» seriaali loojat.

Külg, mida mehest vast väga ei teata, on tema suhestumine köögimaailma ja kokandusega. 

«Üldiselt teen kodus nii vähe süüa kui võimalik. Enamasti jõuab lõuna kätte kuskil vahemikus 18-21, sest midagi peab ju ometigi sööma,» rääkis Kiiler ja täiendas, et asub toidutegemise kallale tõepoolest vaid siis, kui sellest kuidagi ja kusagile pääsu pole. Aga tihtipeale pole. 

Kiiler möönis, et tema suhteliselt piiratud huvi tõttu kokanduskunsti vastu on tema perel temaga sageli päris raske. 

«Siis üritan valida sellise toidu, mille saab võimalikult kerge vaevaga valmis. Rotatsioonis on umbes seitse erinevat varianti, domineerivateks toiduaineteks kartul, makaronid ja riis ning grillvorstid või -liha,» avaldas mees.

«Kuiv tatrapuder (mitte läbivettinud) ja borš on ka täiesti okei asjad,» täheldas Kiiler. 

Umbes kord-paar nädalas õnnestub tal lõunat söömata hakkama saada. «Paar korda ostan poest midagi või söön väljas. Väljas süües eelistan kas grill-liha või pitsat,» lausus ta. 

Toit peab Kiileri sõnul olema korralikult küpsetetatud või praetud. «Hautatud asjad ei sünni üldse suhu panna,» ütles ta. 

Gert Kiileri lemmiksöögikohad on Viljandis Amrita Cafe (tema hinnangul parim pitsa Eestis) ja Sämmi Grill Mäos. «Sämmi Grillil on suurepärane hinna, kvaliteedi ja koguse suhe,» sõnab ta talle omase muigega. 

Kõige mõttetumad on Kiileri silmis «igasugused triibu-täpi vigursöögi kohad». «Isegi kui säherduste kohtade poolt pakutud toit kõlbakski süüa, peab seda kallist kraami ostma kolm portsu, et midagi kõhtu saada,» ütles ta. 

Head pitsat ja grilli naudib Kiiler aga enda sõnul küll. «No ei ole nii nagu ma kunagi toitu ja selle maitset ei naudiks. Ja koorega päris ahju põhjal küpsetatud ahjukartulid on talvel kindel laks! Näiteks või ja soolaga süües...» arutles ta. 

«Jah, tõenäoliselt on just see mu lemmiktoit, mida kodus külmal ajal teen!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles