Novembris jõuab poelettidele Alma täispiimajuust

Kairi Oja
, Toiduportaali Maitsemeel toimetaja, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Novembris jõuab poelettidele 50. juubelit tähistava Valio Võru juustutööstuse uusim toode  - Alma täispiimajuust.
Novembris jõuab poelettidele 50. juubelit tähistava Valio Võru juustutööstuse uusim toode - Alma täispiimajuust. Foto: Valio Eesti

Piimatoodete sõpradel on põhjust rõõmustada, sest 1. novembril jõuab poelettidele 50. juubelit tähistava Valio Võru juustutööstuse uusim toode  - Alma täispiimajuust. 

Novembris lansseerib Valio Eesti uudse toote - täispiimajuustu. 

Valio Eesti turundus- ja tootearendusdirektor Krista Kalbini sõnul nimetati Alma maapiim turu-uuringute filma Nielsen poolt möödunud aasta kõige edukamaks uudistooteks.

Alma maapiima saatnud edu inspireeriski ettevõtte tootearendustiimi tooma turule täispiimajuustu, mis on Kalbini sõnul Valio tänastest juustudest kõige rammusam.

«See väljendub ennekõike selle Hollandi-tüüpi juustu rikkalikus magusas maitses,» märkis ta.

Täispiimajuustu väljatöötamist alustati juba kaks aastat tagasi ning tänaseks ollakse teinud arvukaid tootekatsetusi õige tasakaalu leidmiseks.

«Usume, et jõudsime ideaalse koorese tekstuuriga tulemuseni, mis teeb täispiimajuustust suurepärase võileivajuustu,» sõnas Kalbin, kelle sõnul on Alma täispiimajuust tarbijate silmis uudne ka seetõttu, et seni on Võru juustud olnud müügil pigem Valio kaubamärgi all.

«Alma kaubamärk tähistab Eesti tarbijate silmis puhtast kodumaisest toorpiimast valmistatud kvaliteetseid piimatooteid. Tahame, et meie maapiima hindavad tarbijad teaksid, et ka uudistoode täispiimajuust on oma olemuselt samas kvaliteediklassis,» sõnas Valio esindaja.

Laktoosivaba ja 0% süsivesikusisaldusega juust on rikkalik valguallikas ja selles on palju lihtsalt omandatavat kaltsiumi. Kalbini kinnitusel on Eesti tarbijate aastatetagune hirm piimarasva ees taandunud ning rammusad piimatooted on inimestele üha südamelähedaseks saanud.

«Kümme aastat tagasi eelistati margariini ja light-piimatooteid. Nüüd on toitumisteadlased hakanud rohkem rääkima piimarasva unikaalsetest tervislikest omadustest ning pigem nähakse piimarasvas üht olulist ja väärtuslikku toidukomponenti,» sõnas Kalbin. 

Ühe kilogrammi Alma täispiimajuustu tootmiseks kulub ligi kümme liitrit pastöriseeritud rammusat toorpiima, mida valmistatakse Lõuna-Eesti tootjatelt kokku ostetud kõrgeima kvaliteediga puhtast toorpiimast.

Alma täispiimajuust jõuab müügile 150- ja 500-grammises viilupakendis ning 200-grammise tükijuustuna.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles