Kolm parimat moodust, kuidas introvert võiks lõõgastuda

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erik Reis / PantherMedia / Scanpix

Ees on nädalavahetus ja väga võimalik, et sellega kaasneb ka palju suhtlemist. Introverdid seda alati ei oota, sest suhtlemine on väsitav ning seda on tööl juba piisavalt olnud. Kuidas siis kõige paremini puhata?

Pea kohviga piiri

Kui sul on ees pikk päev täis suhtlemist ja rahvasummas viibimist, siis võib olla, et haarad harjumusest kätte kõige suurema kohvitassi, mida näed. See ei ole tegelikult üldse hea mõte. Uuringud on näidanud, et kohvi joomine pärsib introverdi suhtlusoskust. Kohvi vältimine teeb sust parema suhtleja. Tõenäoliselt on selle taga põhjus, et liigne kofeiini tarbimine suurendab ärevust. Joo kohvi asemel vett või taimeteed, keskendu sügavale hingamisele ja püüa püsida hetkes.

Planeeri puhkeaega

Paljud introverdid naudivad lõõgastavaid ja rahustavaid tegevusi nagu lugemist, vannis ligunemist või käsitööd. Samas on väga kasulik vahel ka mitte kui midagi teha. On tõestatud, et introverdile tuleb kasuks, kui ta on niisama kodus, teeb väiksemaid kodutöid ja maandab nõnda oma stressi. Kiire elustiili juures tasub selleks eraldi aega planeerida, et puhkamine oleks prioriteet.

Suhtle väga hoolikalt valitud sõpradega

Kuigi introverdid vajavad rohkem omapäi olemist ja üksi energia taastamist, on nad kõige õnnelikumad hoopis siis, kui saavad ka regulaarselt oma parimate sõpradega suhelda. Mõne inimesega on tore vahel peol käia ja end «tühjaks laadida», kuid nendega ei jaksa kaua koos olla. Mõne teise sõbraga suhtlemine kurnab vähem ning annab jõudu hoopis juurde. Vali, kellega sa suhtled, et tunneksid end sõbra seltsis rahulikuna ning näeksid, et ta mõistab sind.

Allikas: Pure Wow

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles