Teismeline leidis 63 kilo kaotamiseks motivatsiooni lõpuballist

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Queenslandi neiu Josie Desgrand kaalus 16-aastaselt 127 kilo, olles oma senise elu kõige raskemas kaalus. Nüüd on ta 18-aastane ja näeb välja kui teine inimene, sest on suutnud oma kaalu langetada 60 kilo peale.

«Ma vihkasin ennast ja seda, kuidas ma välja nägin. Mul ei olnud sõpru ja mulle ei meeldinud  avalikus kohas olla,» rääkis ta väljaandele Daily Mail. «Enne kaalulangetamist sõin kogu aeg saia ja vräppe, portsjonid olid hiigelsuured ja võtsin pidevalt teise või kolmanda portsu veel juurde.»

Olukord oli tema jaoks nii masendav, et vahepeal jõudis ta kaaluda ka operatsiooni võimalust. Proovides erinevaid dieete, sai ta aru, et need ei toimi. Muuta tuli kogu elustiili ja suhtumist söömisesse üldisemalt. «Nüüd tean ma kahtlusteta, et toitumine on kaalulangetuse kõige olulisem tegur.»

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Josephine Desgrand (@nolongerfatjosie) on

Unistades sellest, kuidas ta näeb oma lõpetamisel liibuvas kleidis hea välja, otsustas Josie esimese asjana loobuda suhkrust. Selleks püüdis ta esialgu eelistada naturaalsete suhkrutega sööke ja vältida toitusid, millesse on suhkrut juurde lisatud. Lisaks vähendas ta süsivesikute osakaalu ning vältis töödeldud toitusid. Esimese 12 kuuga kaotas ta 63 kilo, hiljem on tulnud saavutatut säilitada.

Kaalulangetuse alguses ei teinud Josie üldse trenni, kuid tasahaaval tekkis tal ka tahtmine oma lihaseid paremasse toonusesse saada. Nüüd käib ta personaaltreeneri juhendamisel kolm kuni neli korda nädalas jõusaalis.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Josephine Desgrand (@nolongerfatjosie) on

Kuigi tulemusi on pildi pealt hea imetleda, ei ole viimased kaks aastat Josie sõnul sugugi lihtsalt läinud. Selle aja jooksul on ette tulnud raskeid väljakutseid ja tagasilööke, kuid ta on end uuesti kätte võtnud ja edasi läinud. «Igaühel tuleb ette halvemaid päevi,» julgustab ta ka teisi pingutama ja pikemas plaanis mõtlema, «Ära lase komistuskividel oma teekonda lõpetada. Ole positiivne.»

Josie suur muutus on toonud talle sotsiaalmeedias palju jälgijaid. Seetõttu toonitab ta oma soovituste seas alati seda, et tema kaalulangus ei ole tulnud tänu mingile dieedile, vaid elustiilimuutustele ja toitumisplaani järgimisele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles