6 olulist asja, mida treener tahab, et sa teaksid

Liisbet Saue
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erik Reis / PantherMedia / Scanpix

Me kõik tahame treenides paremaid tulemusi saavutada. Siin on kuus lihtsat asja, mida tuleks meeles pidada.

1. Ülepingutamine ei vii paremate tulemusteni.

Sa võid küll arvata, et mida kauem aega veedad jõusaalis või mida suuremaid raskusi tõstad, seda paremaid tulemusi saavutad, aga tegelikult on see müüt. «Treeni targalt, mitte tingimata raskelt,» soovitab SESSION treeningute juht Thea Hughes. See tähendab, et oluline on rõhuda kvaliteedile, mitte kvantiteedile. «Oluline on sooja teha ja kasutada oma energiat harjutuste õigesti sooritamiseks,» räägib Hughes. Selle asemel, et keskenduda seeriate arvule või treeningu kestvusele, kuula oma keha ja keskendu harjutusele. Oluline on ka puhata, kui keha seda vajab.

2. Proteiinibatoonidega ei tasu liialdada.

Lihtsalt sellepärast, et proteiinibatoonid asuvad osades toidupoodides tervisekaupade letis, ei tähenda see, et nad tingimata tervisele head on. «Sa tegid just oma kehale higistades, hingates ja lihaseid kasvatades head - ära toida teda töödeldud ainete ja suhkruga,» soovitab toitumisspetsialist Jaimie Bailey.

3. Väikeseid võite tuleb tähistada.

«Suures osas hoiab meid motiveerituna hea tunne sellest, mida oleme teinud,» sõnab võitluskunstide instruktor Lauren Keenan. Nii et tähista kõiki oma väikeseid võite. Suutsid täna tõsta rohkem raskusi kui eelmine kord? Tubli! Lõid oma isiklikku rekordit? Hea töö! Oluline on teadvustada, et oled pidevas progressis.

4. Masinate seadistamiseks abi küsimine on oluline.

On arusaadav, et vahel võib trenni jõudmisega kiireks minna, aga hilinedes kohe masina selga kargamine ja treenima hakkamine ilma seadeid vaatamata on rumalus. Eriti ohtlik on selline käitumine spinningusse minnes ja võib lõppeda valusate vigastustega. 

5. Kiirteed parema vormini ei ole olemas.

Kahjuks on see tõsi. «Reaalsus on, et ei ole olemas saladusi ega kiirteed, mis asendaksid pühendumist, mõttega treenimist ja järjepidevust,» sõnab GHOST toodete looja Agib Rashid. «Treeni mõtestatult ja kõik muu järgneb,» soovitab ta.

6. Endale valetamine ei vii sind edasi.

«Kui sa pead dieeti, mis on liigselt piirav või järgid kava, millest ei suuda kinni pidada, siis suure tõenäosusega sa ebaõnnestud,» ütleb Keenan. «Ja kui sa endale valetad, valetad ka oma treenerile, mis muudab tema jaoks sinu aitamise väga keeruliseks.» Ole aus selles osas, mida saavutada soovid ja kuidas selleni jõuad. Kui hakkad tulemusi nägema, võid ka oma rutiini muuta, kirjutab PureWow.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles