Retseptisoovitus: rebitud kaera burger

Kadri Raig
, toidublogija
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kadri Raig

Olete kuulnud sellisest asjast nagu rebitud kaer? Inglise keeles on see pulled oats, soome keeles nyhtökaura. Just soomlased selle asjanduse välja mõelnud ongi, sest liha mittesööjaid on põhjanaabrite juures kuhjaga, aga sojatoodetest ei paista nad vaimustuses olevat, kirjutab toidublogija Kadri Raig.

Rebitud kaera burger kõige hea ja paremaga

Vaja läheb:

  • 1 tl oliiviõli
  • 1 sibul
  • 1 tl paprikapulbrit
  • 120 g rebitud kaera
  • 1 dl purustatud tomateid
  • 1 tl tomatipastat
  • 2 tl sojakastet
  • Maitse järgi tabascot
  • 2 meelepärast burgerikuklit (mul oli rukkipehmik)
  • Marineeritud kurki
  • Tomatit
  • (vegan) majoneesi
  • Sinepit
  • Lutserni idusid

Viiluta pool sibulast õhukesteks viiludeks ning ülejäänu kuubista peenelt.

Viska kuubikuteks lõigatud sibul koos õliga pannile madalale kuumusele, lisa ka paprikapulber ning lase seal mõnusalt pehmeneda.

Umbes 5 minuti pärast tõsta kuumust ning lisa rebitud kaer, sega kõik läbi. Lisa ka purustatud tomatid, tomatipasta, sojakaste ning tabasco. Jäta mõneks ajaks podisema, vahepeal maitse, kas peab ehk soola lisama.

Podisemise ajal rösti kuklid kergelt krõbedaks.

Viiluta kurk ja tomat.

Serveerimisel lao kõik omale sobivates kogustes burgerikukli vahele kokku ja naudi nagu homset poleks. NB! Idud teevad asja eriti mõnusaks!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles