Kõige veidramad paarid

Arter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänapäeva tavaline paarisuhe kogu oma sarmikas tasakaalutuses? Saagem tuttavaks: trofee ja omanik.
Tänapäeva tavaline paarisuhe kogu oma sarmikas tasakaalutuses? Saagem tuttavaks: trofee ja omanik. Foto: Joonistus Kristina Herodes

Kõik unistavad õnnelikust suhtest. Kuid sageli ei suuda kõrvalseisja üldse aru saada, miks need kaks koos on. Arter nuuskis välja viis kõige veidramat suhtetüüpi. Kas tuleb tuttav ette?

Kuidas suhtlevad omavahel kass ja koer? Trofee ja tema uhke omanik? Õde ja vend? Kokku-lahku sebijad? Suhted võivad seestpoolt paista harjumuspäraselt liialt mugavad, nii kulub värskendavalt terav kõrvalpilk enamasti ära. 

Trofee ja võidumees

Tasakaalutu tandem, kus üks pool on silmatorkavalt atraktiivsem. Hoolsalt lähemale suumides avastad sa kusagilt uhke omaniku, kes oma saaki lahkesti eksponeerib, imetluse ja kingitustega üle külvab, kuid ka verekoera armukadedusega valvab. Ära usu Instagrami ahvatlusi, pea kõigil neil varitseb kaamera taga insta-abikaasa. Vaadata on siin küllaga: äärmuslikke kurve, äärmuslikku saledust, äärmuslikke lihaseid, äärmuslikku edevust… Alati pole trofee rollis naine, iluasjaks või omandiks võib olla ka mees. Trofeel võib olla sada nägu, ikka vastavalt omaniku iluihalustele.

Kumbagi ei huvita teise sisemaailm ega mõtted, see on kaubanduslikku laadi omandikirele toetuv liit.

Mõlemad toituvad välisest tähelepanust, üks otseselt, teine omandimõnust. Kui publikut pole, langeb suurustlevalt sädelev suhe tavaliselt lonti ja ootab järgmist etteastet.

Õde ja vend

Need inimesed on elanud koos nii kaua, et on läinud ühte nägu. Nad ka riietuvad ühtmoodi, nende maitse muusika, toidu, autode ja muu meelelahutuse osas on täpselt sarnane. Neil on rõõmsameelsed peretraditsioonid, mida ei väära ükski jõud. Nad ostavad talveks ühesugused põdrapildiga kampsunid ja kannavad neid uhkusega.

Suhted nende vahel on nii pingevabalt semulikud, et kujutlus sellest, et need kaks võiksid… teate küll... ajab südame pahaks. See tundub nagu intsest. Paari vahel pole ei sädet ega särinat, vaid soojapuhuri laisk ja leige susin. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles