Retseptisoovitus isadepäeva pärastlõunaks: mehine kanaburger

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanapihvid.
Kanapihvid. Foto: Maxima

Ega pühapäevani polegi enam pikalt minna. Nagu öeldakse, siis armastus käib ikka kõhu kaudu ja nii on kolme lapse ema, Maxima kommertsjuht Kristina Mustonen pannud kirja maitsva retsepti, millega pereisa kõht ja meel isadepäeval rõõmsaks teha.

Kristina sõnul valitakse ostukorvi värsketest lihatoodetest aina enam linnulihatooteid. Nii on tal plaanis kogu perega pühapäeval valmistada just kanapihviga burgereid, maitsva salsa ja isetehtud avokaadokastmega.

Salsa jaoks läheb tarvis: tükelda 2 keskmist tomatit, haki 1 väike punane sibul, haki ½ jalopeno pipart, millest eemalda seemned, 1 laim, millest mahla pigistada salsale, haki maitse järgi koriandrit, maitsestamiseks soola ja pipart

Avokaadokaste: Tambi avokaado viljaliha katki ning sega sellesse vähemalt 1 hakitud küüslauguküüs. Samuti lisa maitse järgi soola ja pipart. Kui tundub, et segu on liialt paks, siis lisa sellesse supilusikaga vett.

Kanapihvi tegemiseks: 600 g kanahakkliha, tšillipulbrit, supilusikas Kreeka jogurtit, 1 muna, soovi korral võib lisada ka saiakrutoonikesi. Sega kõik koostisosad omavahel ja mätsige lastega koos sobivas suuruses pihvid. Kui on võimalus õues kanapihve grillida, siis seda vahvam. Pihvid on valmis kui nad ei kleepu enam grilli külge. Mõlemat poolt grilli 3-5 minutit. Kui teed pihve ahjus, siis küpseta pihve ahjus 200 kraadise kuumuse juures 10-15 minutit kuni pihvid on kenasti kuldpruuniks läinud.

Burgerisaiad lase ka kergelt grillilt läbi või korraks ahjust. Määri saiale avokaadokastet, aseta maitsev pihv sellele ja siis omakorda veel meelepärases koguses salsat ja voila – head isu!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles