Vaata, kes on gastronoomiakonkursi Silverspoon 2018 võitjad!

Kairi Oja
, Toiduportaali Maitsemeel toimetaja, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silverspoon on Eesti gastronoomiakonkurss, mille eesmärk on väärtustada ja arendada toidukultuuri Eestis. Silverspoon gastronoomaikonkursi korraldaja MTÜ Gastronomy Society of Estonia on pika ajalooga ühing, mis on edendanud ja tunnustanud Eesti gastronoomse maastiku saavutusi juba 2004. aastast.
Silverspoon on Eesti gastronoomiakonkurss, mille eesmärk on väärtustada ja arendada toidukultuuri Eestis. Silverspoon gastronoomaikonkursi korraldaja MTÜ Gastronomy Society of Estonia on pika ajalooga ühing, mis on edendanud ja tunnustanud Eesti gastronoomse maastiku saavutusi juba 2004. aastast. Foto: Kalev Lilleorg, Maksim Toome

Silverspoon 2018 konkursi võitjad kuulutati välja 9. novembril Tallinna Lennusadamas toimunud suurejoonelisel galaõhtusöögil. Gastronoomia valdkonna tipptegijaid tuli tervitama ning tunnustama ka peaminister Jüri Ratas.

Reede õhtul kogunes Tallinna Lennusadama ajalooliste betoonvõlvide alla üle neljasaja inimese, et olla tunnistajaks Silverspoon Gastronoomiakonkursi 2018 võitjate väljakuulutamisele.

Telekaamerate surina ja välklampide sähvatuste saatel tehti teatavaks kõikide kategooriate võitjad.

2018. aasta Silverspoon hooaja võitjad järgnevates kategooriates on:

Fine dining – Restoran Horisont

Casual dining – Parrot MiniBar

Parim Pererestoran – Tulivee

Parim Eesti köök – Restoran Ö

Parim Rahvusvaheline köök – Gianni

Parim Aasia köök -  Chedi

Parim Kohvik -  Ugandi kohvik

Parim Gastropubi – Tabac

Parim Tänavatoit – Burger Kitchen Tänavagurmee

Parima peakoka tiitli vääriliseks nimetati Margo Paluoja restoranist Parrot Minibar.

Parima teeninduse kategooria võitjaks kuulutati Mon Repos peakoka korrus ning parima taimetoidu pakkuja tiitli pälvis restoran Von Krahli Aed.

Parimaks Silverspoon 2018 nooreks kokaks kuulutati Sander Kuldsaar restoranist Kaks Kokka ja Ö, kes sõidab ihaldusväärsele praktikale kuuks ajaks Helsingisse Michelini tärniga pärjatud restorani OLO.

Esimest korda anti Silverspooni tänavusel hooajal välja ka meediaauhind, mille laureaadiks valis üheteistkümnest autoriteetsest isikust koosnev žürii Heidi Vihma/Äripäev.

Konkursi korralduse sõltumatuse ja infoturbe eest vastutab audiitorfirma PwC.

«Meile on Silverspooni konkursi toetamine auasjaks, kuna see vastab PwC põhiväärtusele suurendada ühiskonnas usaldust ning aitab ühtlasi tõsta Eesti restoranikultuuri,» ütles PwC partner Lauri Past.

«Kuigi oluliselt suurem osalejate hulk tähendas ka meile rohkem tööd, siis on puhas rõõm näha nii palju uusi tulijaid, kellest nii mõnigi jõudis konkursil finalistide hulka», lisas ta.

«Suur rõõm on tõdeda, et tänavu osales konkursil üle 150 restorani,» sõnas Silverspoon tegevjuht Kristel Pentus.

Silverspooni tegevjuht Kristel Pentus.
Silverspooni tegevjuht Kristel Pentus. Foto: Kalev Lilleorg, Maksim Toome

«Konkurss kasvab igal aastal ning areneb edasi, pakkudes tugevat platvormi Eesti gastronoomiasektori arengule. Me väärtustame koostööd kõikide selle sektori osapooltega,» lausus ta.

Pentuse sõnul on väga oluline tagada jätkusuutlik areng Eesti gastronoomiasektorile ning ühine panus sellesse on siinkohal võtmeküsimus.

«Meie toidukultuur on kõrgel tasemel, pakkudes elamusi nii kohalikele kui ka Eestit külastavatele inimestele ning seda tuleb hoida.»

Gala külalistele pakuti neljakäigulist hõrku jaapanipärast menüüd, mille autor oli eelmise aasta parima peakoka tiitli pälvinud Shuichi Shiraishi, Jaapani restoranist Haku.

Keelekasteks pakuti nii Perrier Jouet šampanjat kui ka hoolega roogade kõrvale sobitatud veinivalikut.

Meelelahutust pakkus alati särtsakas, Silvesrpooni TV3s linastuva telesarja «Tähtede hõbelusikas» selle hooaja võitja Daniel Levi Viinalass. Piduliku autasustamise tseremooniat juhtis Andres Dvinjaninov.

Silverspoon 2018 konkursi korraldamist toetavad Selver, PwC, Bardinet SAS, Lipton, Liviko, Auto 100, Advokaadibüroo Sorainen, Tere AS, Santa Maria, Segers, Pernod Ricard Estonia, PROMO Cash & Carry, SHISHI, Lipton, Hellmann’s, Coca-Cola, Karisma Food, Lennusadam, Mobec AS, Stiilikanal, Tauno Kangro, Extrahaus, Trigon Dairy Farming, Tervise Catering, Fazer, Magnum, Alkovabapood.ee.

Silverspoon on Eesti gastronoomiakonkurss, mille eesmärk on väärtustada ja arendada toidukultuuri Eestis.

Silverspooni gastronoomaikonkursi korraldaja MTÜ Gastronomy Society of Estonia on pika ajalooga ühing, mis on edendanud ja tunnustanud Eesti gastronoomia saavutusi juba 2004. aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles