Maaeluminister ning Eesti toidusektori äridelegatsioon Hiinast tagasi

Kairi Oja
, Toiduportaali Maitsemeel toimetaja, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maaeluminister Tarmo Tamm ja Eesti toidusektori äridelegatsioon korraldas Shanghais Eesti toidu ja toidukultuuri tutvustamiseks korraldatud vastuvõtu, kus võõrustati Hiina ametnikke ja toidusektori potentsiaalseid koostööpartnereid, et luua tugevamaid poliitilisi ja ärisidemeid.
Maaeluminister Tarmo Tamm ja Eesti toidusektori äridelegatsioon korraldas Shanghais Eesti toidu ja toidukultuuri tutvustamiseks korraldatud vastuvõtu, kus võõrustati Hiina ametnikke ja toidusektori potentsiaalseid koostööpartnereid, et luua tugevamaid poliitilisi ja ärisidemeid. Foto: Kertu Kärk

Pea nädalapäevade jagu väldanud Hiina visiit, millel osalesid maaeluminister koos kümneliikmelise toidusektori ettevõtete äridelegatsiooniga on õnnelikult kodumaal tagasi. 

Eesti toidusektori äridelegatsioon on tagasi Eestis - üheskoos anti endast parim, et Eesti toitu ja toidukultuuri maailma viia. 

«Tõsi, visiidiga on igati põhjust rahule jääda,» nentis Maaeluministeeriumi avalike suhete osakonna nõunik Kertu Kärk.

Pekingis külastati Hollandi-Hiina piima arenduskeskust Sino-Dutch Dairy Development Centre, lisaks jätkuvad individuaalsed ärikohtumised.
Pekingis külastati Hollandi-Hiina piima arenduskeskust Sino-Dutch Dairy Development Centre, lisaks jätkuvad individuaalsed ärikohtumised. Foto: Kertu Kärt

Ta lisas, et Maaeluministrit Hiina visiidil saatnud kümneliikmeline toidusektori ettevõtete äridelegatsioon on nüüseks sealse turuga tutvunud ning potentsiaalseid koostööpartnereid otsinud läbi nädala väldanud sisuka programmi.

Shanghais külastati hiinlaste  suuruselt teist piimatööstust Guangming Dairy, mis kuulub Bright Food gruppi.

«Ühtlasi külastati messi China International Import Expo, osaleti Bank of China poolt koordineeritud B2B kohtumistel,» ütles Kärk.

Visiit toimus ka ettevõttesse Darunfa (RT-Mart) Supermarket ning Cargo Services Far East, kus külastati ettevõtte logistika- ja sisseostu osakondi ning kohtuti nende võtmeisikutega.

Koos maaeluministri ja suursaadikuga võõrustati olemasolevaid ja potentsiaalseid koostööpartnereid Eesti vastuvõtul.

Pekingis külastati Hollandi-Hiina piima arenduskeskust Sino-Dutch Dairy Development Centre, lisaks jätkuvad individuaalsed ärikohtumised.

Äridelegatsiooni kuulusid: Amoor OÜ, Haage Joogid OÜ, HKScan Estonia AS, Loodusvägi OÜ, Reyktal AS, Tanker Brewery OÜ, Tere AS/Farmi Piimatööstuse AS, Vaba Aed OÜ.

Eesti vastuvõtul võõrustasid külalisi lisaks delegatsiooni ettevõtetele ka Värska Vesi AS ja AS PRFoods ning messil China International Import Expo EAS-i korraldatud stendiga väljas olnud ettevõtted: Saku Õlletehase AS, AS Balsnack International, Heimtal Spirits OÜ, EBM Grupp AS.

Vstuvõtul esitlesid oma toidukunsti Eesti tippkokad, restoran Wicca peakokk Angelica Udeküll ning restoran Leib peakokk Kristo Malm, kes tõid külaliste südamete võitmiseks lauale nii kala- ja veiseliha, musta küüslaugu, kohukese kui ka nõgesemarmelaadi.

Äridelegatsiooni programmi korraldas Maaeluministeeriumile Eesti Kaubandus-Tööstuskoda.

«Jõudu ettevõtetele, aitäh kojale,» lausus Kärk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles