Midagi kohvisõpradele: kalkulaator, mis aitab planeerida kofeiini tarbimist

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Natalya Danko / PantherMedia / Scanpix

Kofeiin muudab sind erksamaks, aga sama teeb ka kvaliteetne ööuni. Seega tasub kofeiini tarbida teadlikult, sest siis on tagatud nii erksus päeval kui ka hea uni öösel

Kui sa tahtsid planeerida detailselt oma päevast kofeiini tarbimist, siis kuni praeguse hetkeni oli kasutuses selline tööriist nagu 2B-alert, mis on muidu fantastiline, aga kohmakas ja raske lugeda. Nüüd on olemas lihtsustatud versioon, mis kannab nime Coffee Kick Calculator.

Selle kasutamiseks pead kalkulaatorile ütlema, millal sa üles ärkasid ja kui palju sa magada said. Seejärel sisesta ajad, millal ja milliseid kohvijooke sa tarbid. Seejärel näitab graafik sulle päeva lõikes, kui ergas sa mingil kellaajal teoreetiliselt oled. Muutes kohvi joomise kellaaegu, muudab ka kalkulaator erksuse graafikut. Nii saad teada, kas teatud kellaajal kohvi tarbides oled sa õhtuks siiski kofeiini mõjust vaba, kirjutab lifehacker.com.

Reaalsuses ei ole muidugi keegi nii perfektne kui kalkulaator, mõned meist muutuvad kohvi juues rohkem erksamaks kui teised. Mida tihedamini sa kohvi jood, seda vähem sellest kasu on. Kui sa tõesti tahad oma kofeiini tarbimisega rohkem süvitsi minna, siis originaal 2B-alert teeb mitme päeva kava ja võrdleb erinevaid kohvi joomise ajakavasid omavahel. Siiski, igapäevase ülevaate saamiseks teeb Coffee Kick oma töö ära.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles