Kas külmetusega tohib trenni teha?

Liisbet Saue
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Valeriy Kachaev / PantherMedia / Scanpix

Oled saanud trennilainele, toitud tervislikult ja äkitselt tabab sind külmetus ning sa ei tea, kas peaksid puhkama ja trenni vahele jätma või siiski jõusaali minema?

Kui sa oled haigeks jäänud, aga tahad ikkagi trenni teha, soovitab Men'sHealth endalt küsida, kas su sümptomid on kaelast üleval- või allpool.

Kui sümptomid on ülevalpool kaela:

Kui sümptomid on ülevalpool kaela, näiteks kurguvalu, aevastamine või ninakinnisus, võid kerge treeninguga jätkata. Kui tunned, et energiat jagub, ei pea sa jõusaali minemata jätma, küll aga peaksid treeningu intensiivsust vähendama.

Näiteks kui plaanisid sprintida, proovi selle asemel rahulikku jooksu või kui teed jõutrenni, vali kergemad raskused ja jäta seeriate vahele pikemad pausid. Mõtle kindlasti ka kaastreenijatele, pese oma käed ära ja puhasta treeningvahendid.

Kui enesetunne läheb halvemaks, vähenda intensiivsust või lõpeta treening varem, et tervis hullemaks ei läheks. 

Kui sümptomid on allpool kaela:

Kui koged sümptomeid allpool kaela, näiteks köhimist, õhupuudust, iiveldust, oksendamist, kõhulahtisust või oled palavikus, peaksid treeningu kindlasti vahele jätma. Need sümptomid võivad viidata tugevamale nakatumisele ja sellisel juhul on treenimine organismile suureks koormuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles