Endine kuningliku perekonna kokk avaldab, mis on kuninganna magus sõltuvus

Maitsemeel.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Stephen Lock / ZUMAPRESS.com / Scanpix

Kuningliku perekonna isiklik kokk olla on kahtlemata üks maailma kõige huvitavamaid töökohti. Darren McGrady teab täpselt, mida see tähendab, sest ta valmistas kuninganna Eliazabeth II-le, printsess Dianale ja printsidele Williamile ja Harryle 15 aastat süüa.

Võib julgelt öelda, et McGrady teab neist igaühe söömisharjumusi. Alati on lõbus teada saada, mis meil võib ühist olla kuningliku perekonna liikmetega (näiteks, et prints William ja Harry armastavad ka pitsat). Järgnevalt jagabki McGrady teile mõned huvitavad killud sellest ajast, mil tema oli veel kuningliku perekonna isiklik kokk.

Üks erinevus Williami ja Harry vahel

«Kui ma neile süüa valmistasin, siis nad olid küll kuninglikud kõrgused, aga neil oli ikka tavaline lastele omane maitse. Hoolimata sellest, kui väga nende lapsehoidja ka ei tahtnud, et nad sööksid ära oma juurviljad, eelistasid nemad ikka krõbinaid. Neile meeldis süüa grillitud kana, krõbedaid kartulikoori ja kõike muud taolist. Nad armastasid lohutustoite. Aga siiski oli üks erinevus, nimelt Williamile ei istunud eriti vürtsid, aga Harry oli nende suur fänn, eriti meeldis talle karri. Ja pitsa – seda poisid armastasid.»

Printsess Diana ei söönud punast liha

«Printsess ei söönud punast liha üldse, aga William ja Harry sõid seda meeleldi. Eriti meeldisid neile searibid, seega valmistasin ma seda sööki päris palju.»

Kuninganna armastab šokolaadi

«Lõunaks sõi kuninganna erinevaid asju, näiteks lõhe või hirveliha. Aga lisaks ta sõi veel igal võimalusel šokolaadi, sest ta on täielik šokolaadisõltlane.»

Grillitud kana oli põhitoit

Darrenil on üks grillitud kana retsept, mida ta valmistas kuninglikule perekonna pidevalt. «Kuna prints Harry kasvas üles grillitud kana süües, siis pole ka ime, et abieluettepanek Meghan Marklelile sisaldas grillkana. Kui ma valmistasin grillkana, siis esmalt eemaldasin rinna ja naha ning alles seejärel serveerisin selle printsess Dianale. Nii oli seal ainult proteiin. Muidugi poisid said jalad ja krõbeda naha. Kuna ka Meghan on väga tervislike eluviisidega, siis ma kujutan ette, et Harry võtab kanal samamoodi naha enne maha, täpselt nagu mina tegin tema ema puhul.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles