10 märki, et su mees võib sind asutuse jõulupeol petta (1)

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee ja teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dmitriy Shironosov / PantherMedia / Dmitriy Shironosov/Scanpix

Kontori jõulupeod on omajagu toredad – on aeg möödunud tööaastale tagasi vaadata ning üheskoos inimestega, kellega veedad koos vähemalt kaheksa tundi igal tööpäeval, rihm lõdvaks lasta. Küll aga on jõulupeod kurikuulsad, kuna seal juhtub alati nii mõndagi valgustkartvat.

Tasuta alkohol, hästi riidesse pandud kolleegid... See on ju suisa paratamatu retsept, et asjad läheksid käest ära! Kas sa pelgad, et su kallim võib asutuse jõulupeol ulakust teha?

Tracey Cox on Daily Mailis reastanud kümme märki, et suhtest kõrvalekaldumise oht on olemas, kuid ta rõhutab, et meeles pidada tuleb paari asja. Esiteks kehtivad need märgid ühtviisi nii meeste kui naiste puhul. Teiseks ei tähenda üks või kaks jah-vastust iseenesest veel midagi – partneri veidrale käitumisele võib ka olla teisi selgitusi.

Kuid siin on kümme märki, mis peaksid panema sind mõtlema.

  1. Tal on «tööabikaasa», keda sa pole veel kohanud. See on suurim ohumärk – kui tal on vastassoost kolleeg, kellega ta on väga lähedane, võib jõulupidu pakkuda neile ideaalse võimaluse «pinge ära lahendada». Asi on eriti ohtlik, kui sa oled mitu korda palunud võimalust temaga tuttavaks saada, kuid sulle on vaid esitatud vabandusi, miks see võimalik pole.
  2. Teie suhtes pole head ajad. Petmist võib ette tulla ka siis, kui kõik on suhtes hästi, kuid kui teil on parasjagu raskemad ajad, on seda veelgi lihtsam teha.
  3. Ta ei pane sind enam tähele. Kui ta ei märka sind, tähendab see, et ta ei panusta tähelepanu enam ka teie suhtele.
  4. Tema kolleegid on tuntud oma seikluste ja pidude poolest. Petmist tuleb seal seltskonnas sageli ette, uuringud on aga näidanud, et inimesed kalduvad petmisele, kui neid ümbritsevad sama eluviisi harrastavad kaaslased.
  5. Kui sa lähed talle tööle vastu, ei tihka tema kolleegid sulle silma vaadata. See, kuidas tema kolleegid sind tööl kohtlevad, on märgiks sellest, kuidas ta sinust tööl räägib.
  6. Ta süüdistab sind armukadeduses, kui sa võtad petmise teema üles. Parim kaitse on rünnak!
  7. Ta näeb oma välimusega vaeva. Vana klassika, kuid ikka tõene.
  8. Ta ei taha sulle öelda, kus jõulupidu toimub. Ta kardab, et ilmud välja.
  9. Ta ei vasta peoõhtul su sõnumitele, kuigi leppisite teisiti kokku. Kahtlane on ka see, kui ta kirjutab, et aku hakkab tühjaks saama – eriti kui seda ei juhtu muidu pea kunagi.
  10. Ta helistab hilja ja annab teada, et jääb sõbra juurde ööseks. Kui see on tema puhul tavaline, ei pea muretsema. Kuid kui seda ei tule ette, tähendab see üsna kindlalt, et ta plaanib veeta öö kuskil, kus ta seda tegema ei peaks.

Vasta ka küsitlusele! Nimelt korraldame koostöös kohtinguportaaliga Victoria Milan suure küsitluse, et teada saada, mida Eesti inimesed jõulupidudel juhtunud ulakustest arvavad. Jäta oma vastus ja hoia silma peal meie portaalil ja «Naistejuttude» saatel, kus asjast peagi pikemalt räägime!

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles