Seitse asja, mida sa ei teadnud Lay’s kartulikrõpsude kohta

Maitsemeel.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Z Jan / PantherMedia / Scanpix

Lay's kartulikrõpsud on meeletult populaarsed üle kogu maailma ning tõenäoliselt oled ka sina neid krõpse söönud. Sellegi poolest on mõned asjad, mida sa nende krõpsude kohta veel ei tea.

Seitse huvitavat fakti Lay's kartulikrõpsude kohta:

1. Lay’s krõpse müüdi algselt auto pagasiruumist

Pärast kartulikrõpsude ettevõtte asutamist 1932.aastal müüs omanik Herman Warden Lay oma krõpse algselt Nashville linnas, Tennessee osariigis. Hiljem sõitis ta autoga mööda Ameerika Ühendriikide lõunaosa ja müüs neid snäkke inimestele oma auto pagasiruumist.

2. Lay’s kartulikrõpse on rohkem kui 160 erinevat maitset

Kartulikrõpse tootev ettevõte pidevalt laiendab pakutavate maitsete hulka. Praeguseks peaks olema välja antud 164 erinevat maitset. Alustades tavalistest soolaga maitsestatud krõpsudest, kuni näiteks cappuccino või seenesupi maitselisteni.

3. Esimeseks maitseks oli barbeque

Enne 1965.aastat müüs Lay’s ainult soolaga maitsestatud krõpse, kuid siis anti välja barbeque-maitselised krõpsud, millele järgnesid hapukoore ja sibula maitselised.

4. Igasse krõpsupakki läheb neli kuni viis kartulit

Lay’s ostab kartulit 25-st erinevast osariigist. Kui kartulid jõuavad tehasesse, siis olenevalt suurusest jõuab neli kuni viis lõigutud kartulit sinu krõpsupakki.

5. Lay’s kontrollib üle neljandiku kogu Ameerika krõpsuturust

2017.aastal moodustas Lay’s 29,4 protsenti kõikidest Ameerika Ühendriikides toodetavatest krõpsudest.

6. Lay’s pakub miljon dollarit sellele, kes mõtleb välja neile sobiva uue maitse

Igal aastal korraldab Lay’s suure konkurssi uue maitse leidmiseks. Eelmistel aastatel on konkurss toonud juurde selliseid maitseid nagu wasabi Ingver, juustu-küüslaugu või lihakaste.

7. Lay’s krõpsud olid esimesed snäkid, mida teles reklaamiti

1944.aastal oli Lay’s esimene, kes reklaamis teles sellist laadi toitu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles