Lapsevanemad: 5 olulist sammu, et oma last pedofiilide eest kaitsta

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee ja teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kati Neudert / PantherMedia / Kati Neudert/Scanpix

Tänases «Radaris» selgub karm tõde: Eestis vägistatakse aastas sada last. See on hirmuäratav number igale lapsevanemale. Mida saame me teha oma laste kaitseks?

Ameerika kadunud ja ärakasutatud lastega tegeleva keskuse president Ernie Allen ütleb, et on teada fakt – lapsi jahivad need, kes ei näe välja stereotüüpsed, vaid on hoopis inimesed, kel on lastele «seaduslik» ligipääs.

«Need on arstid, juristid, õpetajad ja isegi politseinikud – inimesi igast sotsiaalsest sfäärist,» tõdeb Allen väljaandes All Pro Dad. «Suurem enamus neist ei näe välja sellised, nagu lapsed eeldavad neid välja nägevat. Kõik lapsed teavad, et võõrastega ei tohi rääkida. Aga kui me küsime lastelt, kes see võõras on, kirjeldavad nad kedagi, kes on suur, kole, hirmutav ja räpane – keegi, kes näeb välja, nagu ta teeks sulle haiget.»

Tegelikult on aga pedofiil palju suurema tõenäosusega keegi, kes on sõber, selgitab Allen.

Mida saab aga lapsevanem oma lapse kaitsmiseks ära teha?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles