9 vihjet, kuidas eestlasi toetades saad pühadekingitustega head teha

Liisa Aavik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pixabay

Kuigi veebis on palju heateokingituste tegemise võimalusi, siis mõned eelistavad ikkagi käega katsutavaid asju kinkida. Selles loos on toodud esemed, mis saajal ilmselt niisama seisma ei jääks ning millega ühtlasi ka heategevust toetada saab.

Kui kingisaaja kasutab kalendreid, siis Kasside turvakodu müüb nii seina- kui ka lauakalendreid. Poes on müügil ka laste sokid.

Erivajadustega inimeste valmistatud käsitöö e-poest saab osta näiteks vilditud käsitööseepe, telgedel kootud kaltsuvaipu, kreeme ja deodoranti, toole, lõikelaudu, kuumaaluseid, pannilabidaid, tähekujulise helkureid ja kandekotte. Väiksele lapsele sobivad mänguasjade rubriigis ära toodud armsad kaisuloomad pehmikud.

Samaaria heategevuspoest Haapsalus, Pärnus, Hiiumaal ja Tartus saab osta teise ringi tooteid, millega toetatakse turva- ja hooldekodusid.

Avon müüb heategevusena kõrvarõngaid, kaelakeesid, sõrmuseid ja sokke. Kogu tulu läheb rinnavähi vastu võitlemiseks.

MTÜ Naerata Ometi toetab puuduses peresid ja lapsi. Infot, millistest lille- ja kohvipoodidest nende Rõõmu moose ja šokolaade osta saab, leiab nende kodulehelt.

Varjupaikade MTÜ kotid, joogapüksid, pusad ja T-särgid lähevad kindlasti eriti noortele peale. T-särkidel on pilte ükssarvikutest ja pitsalõigul hõljuvatest bulldogidest.

Kui kingisaaja on kodu sisustamas, siis MTÜ Mondo müüb toredaid korve, mis sobivad nii asjade hoiustamiseks kui ka turul käimiseks. Kui kingisaaja on keegi, kellel pole kodus õlakottide ja ostukottide uputust, siis ka need on e-poes müügil. Iga eseme juures on kirjeldatud, kelle valmistatud see on ning kelle ettevõtmist toote ostmisega toetatakse.

Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefondi e-poest saab osta mett, pähkleid ja taimeteed. 30-90% toodete müügitoetusest läheb raskelt haigete laste toetuseks. E-pood pole automaatne ning iga toote puhul tuleb teha eraldi tellimus, mille järel võetakse tellijaga eraldi ühendust

Eestimaa Looduse Fond müüb lisaks annetaja tänukirjadele ja heategevuslikele kaartidele ka Okeiko disainitud lendorava helkureid ja Reet Ausi disainiga Lendorava särke. Pool kingi summast läheb annetuseks ja teine pool on toote omahind. Tehes annetuskingi, saab toetada Eesti elurikkust.

Milliseid kasulike heategevuskinke müüvaid organisatsioone sina soovitada oskad? Anna neist märku kommentaarides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles