Toitumisnõustaja: 4 pühadeaegset toitumismüüti, mida peaksid ignoreerima

Liisbet Saue
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: LightField Studios / Panthermedia / Scanpix

Lisaks rõõmule, mis pühadega koos saabub, räägitakse tavapärasest enam ka ülesöömise vältimisest. Siin on neli müüti, mida toitumisnõustaja soovitab ignoreerida. 

Müüt number 1: toidukordade ärajätmine on parim viis, et ülesöömist tasakaalustada

Toitumisnõustaja Abby Langer paneb südamele, et enne pidusööki nälgimise asemel tuleks proovida toituda nii normaalselt kui võimalik. Suurem tõenäosus ennast mitte üle süüa on siis, kui oled ka päeval söönud. Kui otsustad enne suurt õhtusööki nälgida, võtad endalt ära hea toiduga seotud rõõmu.

Müüt number 2: võid oma tavapärase treeningu jõulušopinguga asendada

Poode mööda kingituste tagaajamine annab sulle kindlasti tavapärasest rohkem samme, aga ei asenda harjumuspäraseid treeninguid. Trennis käimine on oluline, sest lisaks heale vormile, on see hea ka su vaimule. Asi ei ole ainult kalorite põletamises, vaid enda jaoks aja võtmises.

Müüt number 3: pühadejärgne paastumine teeb kõik heaks

Toitumisnõustaja paneb südamele, et esmatähtis on hoida toiduga normaalset suhet. Lisaks sellele, et toit täidab kõhtu, peaks söömine pakkuma ka emotsionaalset rahuldust. Kui liialdad pühade ajal toiduga ja arvad, et teed selle hiljem paastumisega heaks, võid isegi suurema ülesöömise põhjustada.

Müüt number 4: vali madala kalorsusega variandid

Abby Langer rõhutab, et võid küll asendada kartulipüree lillkapsapüreega, aga sellisel juhul ei pruugi armastatud toit nii rahuldustpakkuv olla. Ei ole midagi halba oma lemmiktoitude nautimises. Söö, mida soovid ja naudi seda täiega. Ürita lihtsalt koguste osas mõistlikkuse piiridesse jääda, kirjutab Self.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles