Kas imiku piimasegu võib valmistada ka tavalise piimaga?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Hannes Eichinger / PantherMedia / Scanpix

Emmede Klubi poole pöördus ema, kes soovis teada, kas imiku piimasegu valmistades võiks sellesse lisada ka piima. Ämmaemand Maret Voitese vastus on konkreetne - ei, seda teha ei tohi. Piimasegu tuleb valmistada keedetud veega täpselt nii, nagu pakendil olev õpetus ütleb. 

Imiku piimasegu koosneb väga täpselt paika pandud kogustes ainetest, et olla beebi toitmiseks teine parim valik rinnapiima järel. Näiteks sisaldab lehmapiim beebi jaoks liiga palju valku, kuid piimasegus on valgukogus viidud beebile sobivaks. Seega kui lapse rinnapiimaga toitmine pole võimalik, tuleb kindlasti kasutada just spetsiaalset piimasegu, mitte teiste imetajate piima või teraviljatummi, mida ei tohi piimasegule ka juurde lisada.

Piimasegu ei tohi valmistada ka lahjema või kangemana, kui pakendil kirjas. See võib kahjustada beebi tervist. Erandiks on vaid ravimid, mida on lubatud piimasegusse segada. 

«Lisatoiduga harjunud beebile võib hakata andma piimatooteid alates 10. elukuust, kuid siis võiks alustada hapendatud piimatoodetest nagu keefir, maitsestamata jogurt jm. Lehmapiima ei soovitata joogiks anda lastele enne üheaastaseks saamist,» ütleb ämmaemand. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles