3 lihtsat nippi, kuidas juuksevärvi nahalt maha saada (1)

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mykey OHalloran / Caters News Agency / Scanpix

Kodus juukseid värvides läheb tihti veidi juuksevärvi ka nahale. Ole kui ettevaatlik tahes, juuste värvimine ongi määriv töö ja hiljem tuleb kuidagi nende tagajärgedega tegeleda.

Kõige olulisem on muidugi ennetamine. Selleks, et juuksevärv nahka ei määriks, kanna enne värvimist juuksepiirile, kaelale, kuklasse ja kõrvadele mõnd paksu kreemi, näiteks vaseliini. Tänu paksule kreemikihile saab värvipleki väga kergesti ära pühkida. Kui see etapp on kogemata vahele jäänud või juuksevärviseks on saanud mõni koht, millega sa ei osanud arvestada, on teisigi võimalusi, kuidas plekist lahti saada.

Siin on Byrdie soovitusel kolm meetodit juuksevärvi eemaldamiseks nahalt, mille jaoks vajaolevad vahendid on sul tõenäoliselt kodus juba olemas.

Oliiviõli

Oliiviõli lagundab juuksevärvi pigmendi ilma, et kahjustaks nahka ja mõjuks sellele liiga karmilt. Kõige paremini toimib oliiviõli siis, kui see jätta mõneks ajaks nahale toimima (näiteks ööks). Pärast seda tuleb õli leige veega maha pesta.

Hambapasta

Kui õli jäi liiga leebeks vahendiks ja plekk ei tulnud veel maha, võid proovida ka veidi tugevamat vahendit, hambapastast. Vali selline hambapasta, milles oleksid terakesed sees, geeljas pasta ei sobi. Kanna hambapasta otse nahale ja hõõru nahka nagu kasutaksid koorijat. Seejärel loputa nahk puhtaks.

Küünelakieemaldi

Küünelakieemaldit ei tohiks kasutada näonahal ning silmade ümber, küll aga tuleb see kasuks raskemate plekkide puhul kaelal, kätel ja kõrvade taga. Kanna veidi küünelakieemaldit vatipadjale ja hõõru sellega värviplekki. Seejärel loputa nahk kindlasti puhtaks. Kui tunned ärritust ja nahk läheb punaseks, siis katkesta kohe hõõrumine ja loputa nahk ohtra veega puhtaks.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles