Tunned, et oled täielikult ebaõnnestunud? Siin on kolm asja, mida meeles pidada

Liisbet Saue
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Antonio Guillen Fernández / PantherMedia / Scanpix

Pole mingi saladus, et oleme enda vastu tihtipeale ebaõiglaselt karmid. Siin on kolm trikki, mis enda heaolu nimel kasutusele võtta.

1. Pane enda asemele keegi teine.

Järgmine kord, kui teed vea, kujutle enda asemel mõnda inimest, keda armastad, näiteks oma kaaslast, ema või parimat sõpra. Kuidas sa nende olukorrale reageeriksid? Mida sa täpselt ütleksid? Kuidas sa neid lohutaksid või naerma ajaksid? Kindlasti oleksid nende vastu vähemalt 99 protsenti lahkem. Proovi nüüd enda vastu sama hea olla.

2. Analüüsi möödunud aastat.

Kui midagi läheb valesti, ei suuda me objektiivseks jääda. Meie ego tungib esile ja hetkeks kaotame taju, kes me päriselt oleme ja mida oleme saavutanud. Kui oled rahunenud, keskendu iseendale ja küsi endalt, kui kaugele oled selle aastaga jõudnud, mida tead sa praegu, mida eelmise aasta detsembris ei teadnud ja mis on just praegu eriliselt hea.

3. Ära mõtle üle, mida teised sinust arvavad.

Tavaliselt kipume üle hindama seda, kui palju teised inimesed meie tegevusele tähelepanu pööravad. Ükskõik, kas sa teed midagi head või halba, siis sinu jaoks on see palju tähendusrikkam kui teiste jaoks. 

Oled sa üle lugenud meili, mille kirjutasid? Või analüüsinud head nalja, mille just viskasid? Sama käib ka halva kohta. Oled sa pead vaevanud ja soovinud, et poleks seda iroonilist nalja heitnud? Kõik teised mõtlevad täpselt samamoodi ja seavad ennast keskpunkti. Ole enda vastu leebem, soovitab Greatist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles