Noor naine pakub pühade ajal üksindust kannatavatele inimestele tasuta maniküüri

Liisbet Saue
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kosmeetik Jenna Pike
Kosmeetik Jenna Pike Foto: Jon Savage/SWNS.COM / Scanpix

Šotimaal on ilusalong, mis pakub tasuta maniküüri inimestele, kes ennast pühade ajal üksikuna tunnevad. Siin on ainult üks tingimus: pead olema valmis maniküürijaga vestlema. 

Šotimaa pealinnas Edinburghis asub ilusalong Kolours Beauty Bar, kus töötav nooruke Jenna Pike teeb tasuta maniküüri inimestele, kes end jõulude ajal üksikuna tunnevad. Jenna idee sai alguse vanemale kliendile maniküüri tehes, kes artriidi tõttu ei olnud võimeline ise oma küüsi viilima. 

Naisterahvaga vesteldes selgus, et peale maniküüri ei olnud tal selleks nädalaks ühtegi teist plaani ja kõik ülejäänud päevad veedab ta üksinda. «Oli selge, et see daam oli väga isoleeritud ja see pani mu mõtlema, et tuleks midagi ette võtta,» selgitas Jenna. 

Noor maniküürija otsustas, et hakkab pakkuma tasuta maniküüri inimestele, kes tunnevad ennast üksikuna, tingimusel, et nad räägivad juttu ja jagavad temaga oma lugu. Jenna lõi selleks puhuks ka annetusi koguva lehe, lootes, et saab kokku vähemalt 100 naela, mis kompenseeriks tasuta maniküüri kulud.

«Kõik imelised asjad, mida inimesed on näinud, teinud ja kogenud ei saa piisavalt kuuldavaks,» ütles Jenna, kes loodab, et saab hakata tasuta maniküüri pakkuma aastaringselt. 

Eriti oluline on aga üksikute inimestega tegelemine pühade perioodil, sest isolatsioon on sel ajal rohkem tuntav, kuna inimesed veedavad palju aega koos pere ja sõpradega. «Ma kujutan ette, kui üksik oleks elu, kui mul oleks seltsiks ainult televiisor ja raadio. Kui ma saan sellega aidata kasvõi ühte inimest, on see seda väärt,» sõnas Jenna. 

Kõik lisaannetused kannab Jenna fondile, mis tegeleb Edinburghis isolatsiooni ja üksindusega üle kuuekümneaastaste inimeste seas. Jenna loodab, et tema projekt inspireerib teisigi üksikuid inimesi rohkem märkama, vahendab Metro.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles