Ettevaatust, firmade jõulupeod! (1)

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee ja teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõige põletavam küsimus esmaspäeval pärast jõulupidu võib olla: kuidas edasi? Eks ikka rahulikult.
Kõige põletavam küsimus esmaspäeval pärast jõulupidu võib olla: kuidas edasi? Eks ikka rahulikult. Foto: JCB Prod

Laialivalgunud meik, katkised sukad, huulepulgaga määrdunud triiksärk... Saabumas on järjekordne jõulupidude hooaeg ning ilmselt tunneb nii mõnigi meist peagi vähem või rohkem piinlikkust, kui peab kolleegidele pohmellis peaga pärast ulakusi täis pidu otsa vaatama.

Miks siis just firma jõulupeol asjad nii kergesti käest minema kipuvad? Ühest küljest pole seal midagi imestada: me veedame nende inimestega koos suurema osa ärkveloleku ajast ja pingutame sageli ühise eesmärgi nimel. Ning paratamatult tekib tööaasta jooksul nii pingeid, mis vajavad mahalaadimist, kui ka potentsiaalseid silmarõõme, kelle suhtes alkoholi mõjul vabamas õhkkonnas silmad (ja käed) lahti lähevad.

Briti suhte- ja seksiekspert Tracy Cox ütleb, et kuigi jõulupidudel juhtub liigagi sageli nii üht kui ka teist, ei tasuks oma partneri pärast siiski muretseda. Elukaaslast kiputakse tõenäoliselt petma siis, kui suhtes on juba midagi mäda. See, et toimub asutuse jõulupidu ja juhatuse assistendil on seljas sügava dekolteega pluus, ei pane iseenesest kedagi petma. Küll aga tasub olla ettevaatlik, kui teie suhtes on niigi juba mõrad, aga sel juhul ei aita muu kui olukorrale ausalt otsa vaatamine. Jõulupidusid kallimale ära keelata pole igatahes mõtet! Kuid seda enam elevust tekitavad võivad olla need peod vallalistele inimestele.

Mida suurem boss, seda laiem haare

32-aastane Marin puutub oma töö tõttu kokku mitmesuguste kollektiividega ja näeb neid sageli just peomelus. «Kui on vähegi suurem ettevõte ja selles eri osakonnad, tekivad peol alati mingid paarid, kes mõneks ajaks hämarusse kaovad,» muigab naine. «Samas puhkeb armuleekide kõrval kolleegide vahel pidudel ka tülisid. Ja kui kohal viibib personalijuht, siis tema on nagu lasteaiakasvataja, kes püüab kõike lahendada ja ohjes hoida.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles