Uus trend? Üha rohkem vanemaid paneb lapsele nime tervisliku toidu järgi

Liisbet Saue
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Wieslaw Jarek / PantherMedia / Wieslaw Jarek

Vanemad on lastele nimesid valides ikka saanud inspiratsiooni meeldivatest inimestest ja asjadest. Ameerikas on uus tõusev trend panna lapsele nimi tervisliku toiduaine järgi.

Lapsevanematele suunatud veebileht BabyCenter avaldas aruande trendikate lapsenimede kohta USA-s. Selle aasta aruandest tuleb välja, et üha enam lapsevanemaid on inspireeritud tervislikust eluviisist. 

Üha populaarsemateks on osutunud joogast ja meditatsioonist inspireeritud nimed, nagu näiteks Peace, Harmony või Hope (tõlkes rahu, harmoonia ja lootus). 

Samuti on tõusev trend toiduainete nimed. «Kuna kiirtoit ja valmistoidud jäävad üha enam puhtale toitumisele ja Paleo dieedile alla, valib järjest rohkem Y-generatsiooni vanemaid lapsele nime, mis peegeldab nende armastust tervisliku toidu vastu,» selgitab BabyCenter oma pressiteates. 

Populaarsed tüdrukute nimed on näiteks Kale, Kiwi, Hazel, Clementine, Sage, Saffron ja Rosemary, viidates tõlkes sellistele toiduainetele nagu lehtkapsas, kiivi, pähkel, klementiin, salvei, safran ja rosmariin. Saffron, Sage ja Hazel on osutunud ka populaarseteks poiste nimedeks, vahendab Quartzy.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles