4 põhilist viga, mida kihlasõrmust valides tehakse

Angela Blumkvist
, Sõbranna.ee tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Wavebreakmedia ltd / PantherMedia / Wavebreakmedia ltd

Ühe või mitme kiviga? Valge kuld või hõbe? Kandilise või ümmarguse kivigga? Valikuid tundub olevat lõputult. Juveliir Nikolay Piriankov selgitab, millised on levinuimad vead kihlasõrmuse valikul.

Kõige selgema kivi valik

Kui rahakott lubab, võib muidugi valida kõige kallima sõrmuse kasuks. Küll aga valida kõige selgema ja parima värviga teemantsõrmus ning maksta selle eest varanduse, ei pruugi olla kõige targem valik. Piriankov kommenteerib, et tavaline silm ei näe vahet kõrgeima kvaliteediga kivi ja pisut madalama vahel. Teemanti värvi mõõdetakse skaalal D kuni J. D on kõige kõrgema kvaliteediga kivi. Kui sa just ei vaatle kivi kümnekordse suurendusklaasi all, tundub G-klassi teemant samasugune kui D.

Kõige kitsam sõrmus

Väga populaarne valik on suure kiviga peenikene sõrmus. Põhiliselt usutakse, et mida peenem on sõrmus, seda suurem tundub kivi. Küllaga on oht liiga peenikene sõrmus valida. Liiga õhukese rõngaosa puhul, eriti kulla puhul, on oht, et aastatega see kulub veel hapramaks ning võib isegi murduda. Mõtle väljanägemise ja peene elegantsi kõrval ka sellele, et sõrmus kestaks.

Kulutad liiga palju raha

Võid arvata, et kaaslane on eriti vaimustuses võimalikult kallihinnalisest sõrmusest, kuid Piriankovi sõnul pole see alati nii. Juveliiri sõnul elavad enamus paare tänasel päeval kihludes juba koos ning jagavad ka ühist rahakotti. Ära kuluta kihlasõrmusele summat, mille peale su kaaslane pangakontot nähes õhku ahmiks. Väärtust saab alati lisada pisikeste detailidega, näiteks graveerimine.

Valid plaatina asemel valge kulla

Valge kuld on tehislikult rohkem töödeldud ning vajab seega rohkem hooldust. Plaatina maksab pisut rohkem, kuid kestab paremini. «Valgel kullal pole midagi halba, kuid plaatina on pikaajalisust silmas pidades targem valik,» selgitab Piriankov.

Allikas: This Is Insider

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles