Tähelepanu, šokolaadisõbrad! Sellel populaarsel maiusel on kõige keskkonnavaenulikum pakend

Liisbet Saue
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tomas Anderson / PantherMedia / Scanpix

Keskkonnasõbralik eluviis on olulisem kui kunagi varem ja igaüks meist saab anda oma panuse igapäevase prügi sorteerimisega. Suurbritannias viidi läbi uuring, kus vaadeldi populaarsete šokolaadipakendite keskkonnasõbralikkust. 

Tulemustest selgus, et kolmeteistkümnest Suurbritannias kõige enam müüdavast šokolaadist osutus Ferrero Rocheri pakend kõige keskkonnavaenulikumaks.

Uuringut läbi viinud ettevõte Which? tegi kindlaks, et kuulsa šokolaadi pakendist on kõigest 11 protsenti ümbertöödeldav. Seevastu näiteks keskkonnavaenuliku pakendi edetabelis teisel kohal asuv Marks & Spenceri The Big One Selection pakend on juba 71,4 protsendi ulatuses ümbertöödeldav. 

Kõige keskkonnasõbralikuma pakendi tiitli pälvis Waitrose Christmas Chocolate Favourites, mille puhul jääb kõigest 3,7 protsenti ümber töötlemata, vahendab Independent. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles