Moedisainer annab nõu: kuidas valida ülikonda?

Angela Blumkvist
, Sõbranna.ee tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: /Craig Robinson

Enne pidude hooaega tuleks igaks juhuks veenduda, et sündmustele sobiv ülikond seljas täiuslikult istuks.

Härrasmeestele suunatud moe disainer Aivar «Antonio» Lätt jagab lihtsaid nippe, mida sel puhul silmas pidada ja kuidas valida perfektne outfit.

  • Peole sobiva ülikonna valik ja ostuprotsess algab esmasest ideest. Kahtlemata on kõige turvalisemaks ja traditsiooniliseks värvivalikuks sügav tumesinine või hall. Mõlemad toonid sobituvad kokku erinevate särkide ning lipsudega, olenemata nende materjalist ja mustrist. Muidugi, esmapilgul võib must tunduda kõige lihtsama valikuna, kuid vale stiliseerimisega võib välimus meenutada hoopis turvameest ning mitte galantset džentelmeni. Valida võid julgelt ka mustriga ülikonna. Näiteks ruudumuster tõmbab tähelepanu, kuid mõjub samas klassikaliselt. Võimaluse korral vali võimalikult kõrge villasisaldusega ülikond.
  • Kui värv ja muster on valitud, siis on aeg otsustada lõike üle. Ühe nööbireaga pintsak on kindel valik. Eksperimenteerivad moehärrad võivad aga julgelt otsustada kahe nööbireaga pintsaku kasuks. Eriti stiilsed on kolmeosalised ülikonnad, millele erinevate aksessuaaride (taskukellad, peakatted jms) lisamine võib isegi pisut ülemäärane tunduda.
  • Mitu nööpi peaks pintsakul olema? Enamasti kaks. Mitte kunagi neli. Eriti pidulikuks ürituseks võib valida ka ühe nööbiga ülikonna. Viimane sobib eriti modelli-figuuriga meestele.
  • Ülikonna hinnast olulisem on siiski perfektne istuvus. Kui käed on külgedel vabalt, siis peaksid sõrmeotsad lihtsasti saama kinni võtta pintsaku alumisest äärest. Veendu, et õlaõmblused lõpeksid täpselt õla välimisel küljel. Kui nööbid on kinni, siis peab pintsaku reväär paiknema täpselt rinnal. Samuti võiks meeles pidada, et püsti seistes peaks alumine püksiäär jääma kingade kohale või langema kergelt nende peale.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles