Mida ütleb Instagrami konto sinu iseloomu kohta?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andriy Popov / PantherMedia / Scanpix

Sa tõenäoliselt arvad, et sõbrannadega brunšil tehtud foto näitab vaid, et sa tead kuidas mõnusalt nädalvahetust veeta? Nüüd on teadlased leidnud, et sinu Instagrami konto jagab infot ka sinu iseloomu ja meeleseisundi kohta.

Korea teadlaste tiimi eesmärk oli välja uurida, et kas värvide kasutamisel on seos inimese iseloomuga. Selleks vaatasid nad läbi 180 õpilase kontod, kokku üle 25 000 postituse. Tuli välja, et tõepoolest on. Nimelt, mustvalgeid fotosid lisavad inimesed on tõenäoliselt ebameeldivama iseloomuga kui värviliste fotode lisajad.

Õpilaste isiksuseomadusi mõõdeti enesekontrolli uuringute abil. Neile esitati järgnev avaldus: «Ma olen abivalmis ja omakasupüüdmatu» ning seejärel paluti neil hinnata iseenda käitumist sellel teemal.

Uuring ei olnud ainult meeldivuse kohta, vaid vaadeldi ka romantilisi väljavaateid. Tiim avastas, et õnnetus suhtes olevad inimesed kasutasid Instagrami fotodel vähem värve. Lühidalt öeldes väitsid nad, et kui sa kasutad palju mustvalgeid filtreid, siis oled sa romantilistes suhetes läbikukkuja. Aga jällegi need, kes kasutavad palju värve, on suurema tõenäosusega seotud neurootika või emotsionaalse ebastabiilsusega.

Missuguseid fotosid sina enda Instagrami seinal enim jagad?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles