Eesti tippdisainer soovitab: aksessuaarijuhis pidudeks

Angela Blumkvist
, Sõbranna.ee tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Jessica Silversaga / Bildhuset Scanpix

Aasta lõpus ootab meist paljusid ees jõulupidu koos töökaaslastega. Sel puhul ei ole tõenäoliselt tegemist tavalise ja traditsioonilise kontoripäevaga ja kuigi tahaks riietuda ülimalt šikilt, on samas siiski soov näha välja asjalik. Ivo Nikkolo peadisainer Britta Laumets jagab soovitusi, kuidas leida õige lahendus.

Kui pidu toimub traditsiooniliste töötundide ajal, siis võid enda outfiti pidulikumaks muuta kingade või sädelevate aksessuaaridega. Nii lihtne see ongi!

Õhtused peod on alati meeleolukamad. Need annavad võimaluse end kolleegide keskel pisut vabamalt tunda. Siiski tuleb arvestada sellega, et kõik, mis peol toimub, jääb siiski kaaslastele meelde ning võib mõjutada edaspidi ka igapäevast töösuhtlust.

Ilmselgelt soovidki sa pisut lõbutseda, aga oluline on leida see täiuslik tasakaal töö- ja peoriietuse vahel. Seega tasubki jälgida mõningaid nõuandeid, et valida perfektne riietus.

  • Tee kindlaks, milline on dresscode. Olgu see vabam või formaalsem või hoopiski temaatiline – riietuskood on kõige alus.
  • Kuigi kontoririietuse etikett on muutunud vabamaks, on siiski mõttekas nahka ja dekolteed mitte liialt paljastada. Ka kinnisem või kõrgem kaelus võib olla kaunis ning see on alati professionaalsem valik. Kui tundub, et sel juhul on üldmulje pisut tavaline või lausa igavavõitu, siis lisa sädelev kaelaehe.
  • Jah, jõulupeol võib kleit või seelik olla lühem kui tavaliselt. Kuid väldi mikromini ning veendu, et istudes midagi üleliigset ei paljastu.
  • Väldi läbipaistvaid materjale delikaatsetes kehapiirkondades. Ootamatu valgussähvatus võib tähelepanu viia detailidele, mis üldist tava järgides peaks jääma varjatuks. Meist keegi ei soovi saada «pesuvälgutaja» tiitlit, kas pole nii?
  • Mugavus eelkõige! Riided ei tohiks olla takistuseks, et sel õhtul tantsida, ringi liikuda ja pidu nautida. Seega veendu, et nööbid ja lukud püsiksid kinni, riided laseksid nahal hingata ning kontsad ei oleks ebamugavalt kõrged.
  • Ära ole liialt «vabas vormis». Sageli eeldatakse, et jõulupeole võib tulla ka kodusemate riietega, aga samas tuleb siiski meeles pidada ka riietusetiketti. Jah, jalga võid tõmmata ketsipaari või eelistada pehmemaid ning mugavamaid kangaid - igaühele oma. Kuid plätud, äärmuseni katkised teksad ja lühikesed püksid ei ole ilmselt kõige paslikum valik. Kui just tegemist ei ole rannapeoga...
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles