Kolm nippi, kuidas lahtilõigatud avokaadot värskena hoida

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Scott Conner / PantherMedia / Scanpix

Imehea ja tervisele kasulik avokaado on üks paras nuhtlus, sest see püsib väga lühikest aega söögikõlbulik. Eriti siis, kui see on juba lahti lõigatud.

Paraku tuleb seda ikka ette, et külmikusse tuleb panna poolik avokaado, sest suure kalorsuse tõttu ei saa seda korraga palju süüa. Siin on Pure Wow vahendusel kolm kavalt kööginippi, kuidas avokaado värskust veidi pikemalt hoida.

Säilita seda koos sibulaga

Pane avokaado koos lahtilõigatud punase sibulaga õhukindlasse anumasse. Tänu väävliühenditele, mis avokaado rohelisel pinnal oksüdeeruvad, ei lähe see pruuniks vähemalt paar päeva.

Kata see oliiviõliga

Kanna köögipintsli või pabersalvrätiga avokaado lahtisele osale oliiviõli ja sulge see õhukindlasse anumasse või mässi köögikile sisse. Hoia külmikus.

Kasta sidrunimahlaga

Oliiviõli asemel võid avokaado katta ka sidrunimahlaga. Õhukindlast anumast aga sel juhul ei piisa. Mässi poolik avokaado tihedalt köögikile sisse ja jälgi, et kile suruks lahtilõigatud viljaliha peale, et sidrunimahla kinni hoida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles