Tai kuningatütre disainitud kleiti kritiseerinud juutuuberit ähvardab vanglakaristus

Annaliis Laidre
, Teemaveebide toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Wason Wanichakorn / AP / Scanpix

Negatiivne tähelepanek kleidi kohta, mida kandis Tai Miss Universumi osaleja, võib populaarsele juutuuberile kalliks maksma minna.

Kui Wanchaleom Jamneanphol kirjutas, et see sinine õhtukleit on inetu, siis ta ei taibanud, et see on printsess Sirivannavari Nariratana poolt disainitud.

Wanchaleom kritiseeris kleiti, mida kandis konkursil Sophida Kanchanarin. Tema Facebooki postitust jagati Tais massiliselt, tõmmates ambitsioonika Tai poliitiku ja ärimehe Kitjanut Chaiyosburana tähelepanu. Poliitiku sõnul on juutuuber Tai seaduste kohaselt sooritanud internetikuriteo ja lisaks ootab teda ka riigireetmise süüdistus, sest Tais on keelatud kuningliku perekonna kohta midagi negatiivset öelda. «Ma ei saa aktsepteerida, et internetis hästi tuntud isik avaldab negatiivset arvamust, mis mõjutab terve riigi mainet,» kirjutas ta.

Süüdistus on esitatud ja menetlusse võetud Tai politsei tehnoloogilise kuritegevuse mahasurumise osakonna poolt.

Jamneanphol on postituse Facebookist eemaldanud ja avalikult vabandanud, enda sõnul ei olnud tal plaani solvata või mitte austada seda kõrget institutsiooni, kirjutab The Guardian.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles