Naised, ettevaatust! Saaremaal hoiatatakse korgijoogi eest

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee ja teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pixabay

Saarte Hääl kirjutab, et Facebooki leheküljel «Märgatud: Saaremaal» annavad inimesed teada, et neidudel-naistel palutakse saabuvate pidustuste ajal äärmiselt ettevaatlik olla.

«Kaks nädalavahetust järjest on aset leidnud korgijoogi juhtumid!» hoiatab postitaja nn vägistamisdroogina tuntud meelemürgi eest.

Politsei on postitustest teadlik. Kohalik politseijuht Rainer Antsaar kinnitas Saarte Häälele, et nad on kõnealust postitust näinud ja selgitavad praegu asjaolusid. Neile pole keegi ühestki juhtumist seni aga teatanud. «Saaremaal ei ole olnud teateid korgijoogi juhtumitest,» ütles Antsaar.

Väikeste annuste korral on korgijoogi mõju sarnane alkoholi toimega – tekib lõbusus, jutukus, seksuaalne erutuvus suureneb. Suur annus põhjustab uimasust, lihaste lõtvumist, magamajäämist. Pärast ärkamist tavaliselt ei mäletata, mis joobes olles tehti.

Kui sa kahtlustad, et sinu jooki on mürki lisatud, anna sellest kindlasti politseile teada. Kuna GHB ehk korgijoogi jäljed kaovad verest ruttu, on väga oluline sellest õigeaegselt teatada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles