Kanepiveinide turg kogub hoogu

Liia Merino
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Firebox/SWNS.COM / Firebox/SWNS.COM

Maailmas on päris omajagu maid, kus kanepitarbimine on seaduslik, olgu nimetatud Holland, Uruguay ja Ameerika erinevad osariigid. Selle talve kuumaks hitiks on aga saanud kanepivein. 

Hiljuti tuli Londonis müügile erkroheline vein Sauvignon Blanci viinamarjast nimega Winabis. Tootjad ütlevad, et sa võid küll purju jääda, aga mitte pilve. Müügihinnaks on sellel umbes 22 eurot ja kangust 9,5 %. Vein sisaldab ka psühhoaktiivsetest koostisosadest THC-d ja CBD-d, kuid vähem kui 0,01% , vahendab Daily Mail.  

Seevastu müügihitt Californias on maailma esimene legaalne kanepivein ehk sealse Rebel Coast Winery toodetud Rebel Coast. California päikese all, Sonomas, toodavad Chip Forsythe ja Alex Howe nii punast, roosat kui valget veini ja viimasel ajal ka kanepiveini, mille viinamarjaks on Sauvignon Blanc. THC saamiseks kuumutati esialgu kanepiõisi ahjus ja lisati osaliselt käärinud veinile. Nagu veinimeistrid oma kodulehel kirjutasid «ei mõtle sa pärast ühte klaasi, et su diivan on lühikeste jalgadega jõehobu /–––/ Eesmärk on kellegagi koos kihistada ja end paljaks võtta.»

2018. aasta suvel tehti arendustööd ja THC-d hakati lisama ebbu HydroPS tehnoloogia abil. Pudeli jaehinnaks kujunes umbes 52 eurot. Alkoholi see särtsakas tsitrusenootidega vein küll ei sisalda, kuid alla 21aastastele seda ka ei müüda. Rahvusvaheliselt on plaani võetud alustada veiniimporti 2019. aasta kevadel muidugi vaid maadesse, kus kanep on legaalne. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles