Venemaa preester sattus liigse Gucci-armastuse pärast pahandustesse

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee ja teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis Youtube'ist

Ilmselt me kõik kujutleme, et preestrid elavad lihtsat elu ning pühendavad selle jumala teenimisele. Ühel väga stiilsel Venemaa presstril tuli aga tõdeda, et tema disainerrõivaste armastus on tekitanud paksu pahandust.

Vjatšeslav Baskakov, Vene õigeusukiriku preester, ei suutnud vastu panna disainerrõivastele. Ta postitas pilte oma leidudest Instagrami-kontole, kust vaatasid vastu näiteks Louis Vuittoni sandaalid ja bambusest käepidemega Dionysuse kott koos sobiva pandlaga kingadega.

Kiriku sõnul aga olevat tegemist väga halva maitsega ning asja hakati uurima. Baskakov kirjutas avaliku vabanduskirja. «Mul on väga piinlik ja ma võtan kogu vastutuse,» kirjutas ta. «Lunastuseks sulgen ma oma Instagrami-konto, kuna ma ei oska käituda tagasihoidlikult ka sobivalt. Ma proovisin olla avatud inimene. Mind hoiatati selle eest, aga ma võitlesin selle vabaduse eest.»

The Moscow Timesi sõnul uurib Baskakovi kiriku distsiplinaarkomitee ning nad püüavad «talle aru pähe panna». Uurimise käigus on ka selgunud, et paljud fotodel nähtud asjadest – nagu näiteks Gucci-sandaalid – ei olnudki Baskakovi omad, vaid ta tegi pilte poes ilma neid ostmata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles